Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kırgızistana Gitti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi temaslarda bulunmak üzere Kırgızistana gitti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kırgızistana Gitti
  • 01 Eylül 2018, Cumartesi 10:44
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi temaslarda bulunmak üzere Kırgızistana gitti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi ziyarette bulunmak ve Türk Konseyi 6. Zirvesine katılmak üzere Kırgızistana gitti. Atatürk Havalimanına gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğanı, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ve İstanbul İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkanın bulunduğu kalabalık bir heyet uğurladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra saat 10.30da özel uçak TC-TUR ile Kırgızistana hareket etti.
Cumhurbaşkanı Erdoğana Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu da eşlik etti.
1-3 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek ziyaret kapsamında Cumhurbaşkanı Erdoğan Bişkekte Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sooronbay Ceenbeko ile başbaşa ve heyetlerarası görüşmelerde bulunacak. Bu kapsamda Türkiye-Kırgızistan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyinin 6. toplantısı da gerçekleştirilecek. Görüşmelerde, Kırgızistandaki FETÖ varlığıyla mücadele edilmesi de dahil olmak üzere, ikili ve bölgesel gelişmelere ilişkin olarak görüş alışverişinde bulunulması bekleniyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın Kırgızistan ziyaretinin ikinci bölümünde, Issık-Göl bölgesindeki Çolpan-Ata şehrinde düzenlenecek 3. Dünya Göçebe Oyunlarının açılış töreniyle Türk Konseyi 6. Zirvesine katılması da bekleniyor.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık