Cumhurbaşkanı Erdoğan: En Büyük Sorun Müttefiklerimiz Himayesinde Büyüyen Terör Bataklığı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Suriyede zulmün sona erdirilmesi için gayret sarf etmeyi sürdüreceğini belirterek, Suriyenin geleceği için en büyük sorun, Fıratın doğusunda kimi müttefiklerimizin himayesinde büyüyen terör bataklığıdır dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: En Büyük Sorun Müttefiklerimiz Himayesinde Büyüyen Terör Bataklığı
  • 23 Eylül 2018, Pazar 11:56
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Suriyede zulmün sona erdirilmesi için gayret sarf etmeyi sürdüreceğini belirterek, Suriyenin geleceği için en büyük sorun, Fıratın doğusunda kimi müttefiklerimizin himayesinde büyüyen terör bataklığıdır dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler Zirvesine katılmak üzere için ABDye gitti. ABDye hareketi öncesinde Atatürk Havalimanı Devlet Konuk Evinde basın toplantısı düzenleyen Erdoğan, ziyarete ilişkin bilgiler verdi.
“Suriyede en büyük sorun müttefiklerimiz himayesinde büyüyen terör bataklığı”
Birleşmiş Milletler Zirvesindeki konuşmasında insani krizlere dikkat çekeceğini vurgulayan Erdoğan, “Vicdanları derinden yaralayan bu sorunlara çözüm bulunması için çağrıda bulunacağım. Suriyedeki gelişmeler dikkat çekeceğiz. Suriye krizinin üzerinden 7 yılı aşkın süre geçti. Hiçbir ülke Türkiye kadar büyük bir sorumluluk almadı. Bizim kadar da bedel ödemedi. Suriyeli kardeşlerimizin sorunlarını gündeme getirmek, bu zulmün sona erdirilmesi için gayret sarf etmek bizim insani sorumluluğumuzdur. Suriyenin geleceği için en büyük sorun, Fıratın doğusunda kimi müttefiklerimizin himayesinde büyüyen terör bataklığıdır” diye konuştu.
Şu anda içeriğinde neler var bilemiyoruz
İranda yaşanan terör eylemi ile ilgili olarak, “Şu anda içeriğinde neler var bilemiyoruz ama dün akşam itibariyle 29 kişinin öldüğü, yaralıların sayısının fazla olduğu bir durum. Bölgedeki hassasiyetler daha da artıyor. Bir taraftan Suriye krizinin siyasi çözümü yolunda adımlar atılırken, bu bataklığın kurutulması için de gerekenler yapılmalı. İran yönetimine geçmiş olsun derken, İran halkının başı sağ olsun diyorum” ifadelerini kullandı.
New Yorkta ekonomik anlamda temaslarda bulunacaklarına da dikkat çeken Erdoğan, “ABDli yatırımcılarla bir araya geleceğiz. Türkiyedeki Amerikalı yatırımcılarla görüşmeleri yaptık ve çok etraflıca konuları ele aldık. Şimdi de Amerikada bunun bir başka katılımını gerçekleştireceğiz. Medya kuruluşları temsilcileri ile kanaat önderleri ile, Amerikadaki Türk ve Müslüman toplum temsilcileri ile istişarelerimiz olacak” şeklinde konuştu.
Almanya ile önceliğimiz son birkaç yıldır yaşanan dönemin tamamen geride bırakılması
Amerika temaslarının ardından Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeierın davetlisi olarak bu ülkeye gideceğini belirten Erdoğan, “Sayın Steinmeierın önerisi ile ziyaretim devlet ziyareti niteliğinde olacaktır. Kendilerine bu davetten ötürü teşekkürlerimi ifade etmek istiyorum. Bu Cumhurbaşkanlığı hükumet sistemi akabinde yurt dışına yapacağımız ilk devlet ziyareti olacaktır. Almanyada sayın Steinmeierın yanı sıra Şansölye Angela Merkel ile bir araya geleceğiz. Türkiyede yatırımları bulunan büyük Alman firmalarının üst düzey yöneticilerini kabul edeceğiz. Kölne geçerek Almanyanın en büyük camisini ziyaret ederek, resmi açılışını yapacağız. Almanya ziyaretim sırasında öncelikli gündemimiz siyasi ilişkilerimizde son birkaç yıldır yaşanan dönemin tamamen geride bırakılması olacaktır” diye konuştu.
PKK ve FETÖ gibi terör örgütlerine karşı daha etkin mücadele beklentimizi de paylaşacağım
Almanyadan Türkiye nin ABye tam üyeliği, gümrük birliğinin genişletilmesi ve vize serbestisi sürecinde yapıcı rol üstlenmesini beklediklerini vurgulayan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Almanya ile yakın bir diyaloğumuz, telefon diplomasisi ile bugüne kadar sürmüştür. Bizler bu istişareleri önümüzdeki dönemde de devam ettireceğiz. Almanyanın özellikle insani meseleler karşısında gösterdiği duyarlılığı takdirle karşılıyoruz. Bir diğer husus Avrupada artış gösteren ırkçılık, İslam karşıtlığı ve yabancı düşmanlığıdır. Alman toplumu içerisinde geniş çoğunluğun ırkçılığı reddeden tavrını takdirle karşılıyoruz. Cumhurbaşkanı Steinmeierın farklılıklara saygıyı öne çıkaran yaklaşımını doğru buluyoruz. Sayın Merkelin de ırkçı eğilimlere karşı kararlı duruş ortaya koyduğunu memnuniyetle görüyoruz. Ziyaret sırasında PKK ve FETÖ gibi terör örgütlerine karşı daha etkin mücadele beklentimizi de paylaşacağım. Terörizm ile mücadelede işbirliği geliştirmeye hazır olduğumuzu vurgulayacağım”

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık