Çocukların Çizdiği Tarihi Şehirler Ödüllendirildi

Bursa Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde yapılan Dünya Tarihi Kentler Birliği konferansı kapsamında düzenlenen Tarihi Renklerle Dokunmak konulu uluslararası resim yarışmasında dereceye girenler törenle ödüllendirildi.

Çocukların Çizdiği Tarihi Şehirler Ödüllendirildi
  • 09 Eylül 2018, Pazar 12:19
Bursa Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde yapılan Dünya Tarihi Kentler Birliği konferansı kapsamında düzenlenen Tarihi Renklerle Dokunmak konulu uluslararası resim yarışmasında dereceye girenler törenle ödüllendirildi.
Dünya Tarihi Kentler Birliğinin 16ncı konferansı, Bursa Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde tüm hızıyla sürüyor. Konferans kapsamında düzenlenen Tarihi Renklerle Dokunmak konulu uluslararası resim yarışmasının sonuçları, Dobruca Sosyal Tesislerindeki törenle açıklandı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Dünya Tarihi Kentler Birliği Başkanı ve Kyoto Belediye Başkanı Daisaku Kadokawa ve diğer üye belediyelerin yöneticilerinin de katıldığı ödül töreninde, Bursa Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Ahmet Bayhan tarafından yarışma süreci hakkında bilgi verildi. Yarışmaya birliğe üye şehirlerden 9 ile 13 yaş aralığı çocukların gönderdikleri resimlerle katıldığını açıklayan Bayhan, 8 ülke 15 farklı şehirden gelen 97 katılımcının eserlerinin değerlendirildiğini söyledi. Yarışmaya Kazan, Tainan, Bursa, İzmir, Kütahya, İstanbul, Konya, Nara, Kyoto, Şiraz, Ballarat, Samsun, Budapeşte, Kashan, Wuxi şehirlerinden katılım olduğunu dile getiren Bayhan, yarışmaya katılan tüm çocuklara teşekkür etti. Değerlendirme sırasında yarışmaya katılan resimlere rumuz verildiğini, jürinin değerlendirme sırasında resimlerin hangi şehir veya kimden geldiği görmediğini hatırlatan Bayhan, değerlendirme sonucunda eserlerden 5i başarı, 5i mansiyon ve bir adet Birlik Başkanı ve Jüri Özel Ödülüne layık görüldüğünü dile getirdi. Bayhan, dereceye giren eserlerin Tayyare Kültür Merkezinde sergilendiğini belirtti.
Yarışma sonucunda Kazandan Shalkina Polina, Kristina Svetikova, Kabirova Kamila, Tainandan Lin Tzu Lung ve Chou Hsuan Min mansiyon ödülüne layık görüldü. Başarı ödüllerini ise Kazandan Khaliullina Elmira ve Marina Lopatina, Tainandan Ziting Wang, Shirazdan Dorsa Roozbehi, Wuxiden Yuuri Fujisawa kazandı. Birlik Başkanı ve Juri Özel Ödülünü ise Kazandan Nuretdinova Alina layık görüldü. Dereceye giren çocukların ödülleri, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve Dünya Tarihi Kentler Birliği Başkanı ve Kyoto Belediye Başkanı Daisaku Kadokawa tarafından belediye yöneticilerine takdim edildi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık