Çocuk Belediyesi Dünyaya Da Model Oldu

Viyanada düzenlenen Çocuk ve Şehir Konferansında, dünyanın bir çok kentiyle birlikte ilk Çocuk Belediyesini kuran Seferihisar Belediyesi de yer aldı.

Çocuk Belediyesi Dünyaya Da Model Oldu
  • 27 Eylül 2018, Perşembe 11:54
Viyanada düzenlenen Çocuk ve Şehir Konferansında, dünyanın bir çok kentiyle birlikte ilk Çocuk Belediyesini kuran Seferihisar Belediyesi de yer aldı.
Çocuk hakları üzerine çalışmalar yürüten ve bu çalışmaların tüm kentlerde yaygınlaşmasını hedefleyen Child in the City Vakfının iki yılda bir düzenlendiği Child in the City ?? Çocuk ve Şehir Konferansının 9.su 24-26 Eylül tarihleri arasında Avusturyanın başkenti Viyanada gerçekleşti. Dünyanın her yerinden kentlerin katılım sağlayıp Çocuk Dostu uygulamaları ile proje deneyimlerini paylaştığı konferans boyunca; Kolombiya, İtalya, İngiltere, Hollanda, Avusturya ve Slovenya gibi bir çok ülkeden gelen akademisyenler ve kent yetkilileri projelerini sundu.
İki gün süren konferans boyunca Seferihisar Belediyesini temsilen Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Çocuk Belediye Başkanı Selin Ada; Çocuk Dostu Planlama, Eşit Erişim, Çocuk Dostu Gelecek, Eğitimde Katılımcılık, Medya Yazarlığı, Sosyal Medya Kullanımı, Şehir Planlamada Katılımcılık, Sokaklardaki Rekabet ve Medya Projelerinin Planlanması konularındaki oturumlara katılım sağladılar ve Seferihisar Çocuk Belediyesine ilham verecek deneyim ve uygulama örneklerini incelediler.
Başkan Tunç Soyer, çocuk belediyesi projesini çocuklarla ilgili çalışmalar yapan akademisyenlerle birlikte bir model haline getirip tüm dünyaya örnek olmayı hedeflediklerini ifade ederek, Elde ettiğimiz bilgi birikimi ve ortaya koyduğumuz çalışmalar eşsiz bir önderlik etme fırsatını sunma aşamasına çok yaklaştığımızı gösteriyor dedi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık