Çinde Bursa Rüzgarı

Çinin 80 milyon nüfuslu Liaoning eyaletinin başkenti Shenyangta ‘Liaoning-Bursa Fotoğraf Festivali açıldı. 5i Çinli, 11i Türk olmak üzere toplam 16 fotoğrafçının kareleri Bursayı farklı açılardan anlatıyor.

Çinde Bursa Rüzgarı
  • 23 Ekim 2018, Salı 9:20
Çinin 80 milyon nüfuslu Liaoning eyaletinin başkenti Shenyangta ‘Liaoning-Bursa Fotoğraf Festivali açıldı. 5i Çinli, 11i Türk olmak üzere toplam 16 fotoğrafçının kareleri Bursayı farklı açılardan anlatıyor.
Bursa, Çinde düzenlenen Liaoning-Bursa Fotoğraf Festivalinde tanıtılıyor. Geçtiğimiz yıl 7. Bursa Foto Fest kapsamında konuk ülke olarak ağırlanan Çinli fotoğrafçıların Bursada çektiği karelerin de yer aldığı sergiler törenle açıldı. Shenyang Vali Yardımcısı Sun Delan, Bursa Kent Konseyi Genel Sekreteri Murat Başlar, Çin Bursa Fahri Konsolosu Nejat Yahya, Liaoning Fotoğraf Sanatçıları Federasyonu Başkanı Shi Chun, Bursa Fotoğraf Sanatı Derneği Başkanı (BUFSAD) Serpil Savaş, Anshan Fotoğrafçıları Derneği Başkanı Ling Jiang, BUFSAD üyesi Ali Rıza Özer ile yerel yöneticilerin de açılışına katıldığı festivalde, 11 Türk fotoğrafçının çalışmaları yer alıyor. 15 gün Liaoning eyaletinin başkenti Shenyangta açılan sergiler, daha sonra Bursanın 1991 yılında kardeş şehri olan Anshana taşınacak.
Aynı zamanda Bursa Uluslararası Fotoğraf Festivalinin de (Bursa Foto Fest) koordinatörü olan Bursa Kent Konseyi Genel Sekreteri Murat Başlar, Bursanın uluslararası zeminde tanıtımı için önemli bir çalışmaya imza attıklarını söyledi. Bursa Foto Festin 8 yılda uluslararası fotoğraf dünyasında önemli bir noktaya geldiğinin altını çizen Başlar, “İşte Bursa Foto Festin gücü bu. Geçtiğimiz yıl festivalde konuk ülke olarak ağırladığımız Çinli fotoğrafçılar yaklaşık 13 gün boyunca kentimizi fotoğrafladı. Sonrasında iletişimimiz devam etti ve bizlere Shenyangta, ‘Liaoning-Bursa Fotoğraf Festivali düzenleyerek Bursayı, Çinin 80 milyon nüfuslu Liaoning Eyaletinde tanıtmak istediklerini söylediler. Bizlerde hemen Bursa Kent Konseyi olarak fahri konsolosumuzla ve BUFSADla bir araya geldik. Aslında çok küçük dokunuşlarla büyük adımlar atabiliyorsunuz. Bizlere her anlamda destek olan ve güç katan Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanımız Alinur Aktaşa da teşekkür ediyoruz. Bu çalışmayı kendisi ile paylaştığımızda aynı heyecanı bizlerle beraber yaşadı” dedi.
Çinin ikinci ülkesi olduğunu söyleyen Çin Fahri Konsolosu Nejat Yahya ise Liaoning eyaletinin başkenti Shenyang ve Bursanın kardeş şehri Anshanda gerçekleşen bu önemli organizasyonda Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Yu Hongyang, Kültür Ateşeleri Whang Chao, Ruilin Shi ile Shenyangtaki devlet görevlisi Zhang Zhi Guangın emeklerinin büyük olduğunu ifade etti.
BUFSAD Başkanı Serpil Savaş, bu tür festivallerin kültür ve sanat anlayışları arasında köprü olduğunu, dünya barışına hizmet ettiğini söyledi. Savaş, “İki ülke arasında fotoğraf aracılığıyla kurduğumuz dostluğun daimi olmasını diliyorum. Bu işbirliklerinin gerçekleşmesinde ve sürdürülebilir olmasında bizlere destek olan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaşa teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
15 gün Shenyangta, 15 günde Bursanın kardeş şehri Anshanda açık kalacak festivalde Çinden Shi Chun, Li Jienan, Cui Bo, Ling Jiang ve Xin Min, Türkiyeden ise İsmail Şeker, Ceyhun İrgil, Kamil Fırat, Fatih Özenbaş, Necla Elles Orhan, Ahmet Çetin, Ali Rıza Özer, Salih Kuş, Aygül Öztürk, Galip Olcayto ve Hayri Yıldırımın fotoğrafları yer alıyor.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık