Cemil Meriç Öğrencileri Ekoparkta

Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezi öğrencileri, İzmit Şirintepe Mahallesinde bulunan Ekoparkı gezerek stres attı.

Cemil Meriç Öğrencileri Ekoparkta
  • 16 Ekim 2018, Salı 12:20
Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezi öğrencileri, İzmit Şirintepe Mahallesinde bulunan Ekoparkı gezerek stres attı.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezinde eğitim alan 90 öğrenci, İzmit Şirintepe Mahallesinde bulunan Ekoparkta hem gezdi hem de eğlendi. Merkezde kendilerinin yaptığı kek ve pastaları hep birlikte yiyen öğrenciler doğanın ve yeşilliğin içerisinde stres atttı.
Eğitim içeriği birey ve aile odaklı bütüncül sosyal destek mantığı ile projelendirilen Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezinde uygun öğrencilerin istihdamına yönelik kurs ve programlar da planlanıyor. Bu kapsamda yapılacak eğitim için İzmit, Başiskele ve Kartepe ilçeleri pilot bölge seçildi. Öğrenciler evlerinden alınıp, eğitimleri sonrası tekrar evlerine bırakılıyor. İlk olarak; 17-35 yaş aralığında bulunan, eğitilebilir ya da öğretilebilir durumda, hafif ve orta düzeyde zihinsel engelli bireyler belirleniyor. Ön kayıt ve kurulda değerlendirme sonrası uygun bulunan öğrenci adayları uyum sürecine tabi tutuluyor.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık