Çanda Aşure Hayrı Yapıldı

Çanakkalenin Çan ilçesine bağlı Büyükpaşa köyünde düzenlenen geleneksel aşure hayrı köy halkı ile çevre köylülerin katılımı ile yapıldı.

Çanda Aşure Hayrı Yapıldı
  • 29 Eylül 2018, Cumartesi 15:42
Çanakkalenin Çan ilçesine bağlı Büyükpaşa köyünde düzenlenen geleneksel aşure hayrı köy halkı ile çevre köylülerin katılımı ile yapıldı.
Çan ilçesine bağlı Büyükpaşa köyü Camiinde öğle namazı öncesi düzenlenen program köy İmam Hatibi Fatih Erin Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı. Çan İlçe Müftüsü Mustafa Korkmazın Muharrem ayının önemi hakkında bilgi vermesinin ardından kılınan öğle namazının ardından hayır yemeğine katılanlara pilav, ayran ve aşure ikram edildi. Muharrem ayı yemeğinin bu yıl 6ncısını düzenlediklerini belirten köy muhtarı Selahattin Yılmaz, “Kutsal Ayın anlam ve önemini pekiştirmek amacıyla bu yıl 6ncısını düzenlediğimiz aşure hayrını bundan sonraki yıllarda da devam ettirmek istiyoruz ” dedi.
Muharrem ayı yemeğine CHP Çan ilçe Başkanı Av. Ümran Aydın, MHP Çan İlçe Başkanı Fevzi Karakaya, AK Parti Çan İl Genel Meclis Üyeleri Ünsal Dirlik ve Halil İbrahim Demir, MHP İl Genel Meclis Üyesi Orhan Sarıoğlu, Çan Ziraat Odası Başkanı Hasan Şahin ile köy halkı katıldı.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık