Canan Karatay, Altınözü Zeytinini Öve Öve Bitiremedi

Hatayda 2ncisi düzenlenen Altınözü Zeytin ve Zeytinyağı Festivaline katılan İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Canan Karatay, Altınözü zeytini ve zeytinyağını öve öve bitiremedi.

Canan Karatay, Altınözü Zeytinini Öve Öve Bitiremedi
  • 27 Ekim 2018, Cumartesi 17:41
Hatayda 2ncisi düzenlenen Altınözü Zeytin ve Zeytinyağı Festivaline katılan İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Canan Karatay, Altınözü zeytini ve zeytinyağını öve öve bitiremedi.
Festivalde bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Canan Karatay, Altınözü zeytininin çok önemli bir yere sahip olduğunu ifade etti. Karatay, Altınözü zeytinine ve Altınözünün zeytinyağına bir katkıda bulunabiliyorsam çok mutlu oluyorum. Çünkü zeytin çok önemli. Zeytin ve zeytinyağı çok önemli, Altınözü bunun üstünde de çok önemli. Zeytin biliyorsunuz 3 kutsal kitapta da adı geçer. Hazreti Muhammed de zeytinle orucunu bozardı” dedi.

“Altınözü zeytinine yatırım yapılması lazım”
Altınözünde yaşayan herkesin zeytin fidesi ekip, büyütmesi gerektiğini söyleyen Canan Karatay, halhalı ve savrani zeytin türlerine yatırım yapılması gerektiği ifade etti. Karatay, “Altınözünün zeytini çok önemli. Geleneksel olan eski zeytinler, halhalı, savrani gen kaynağı Altınözünün. Bunlara müthiş yatırımın yapılması lazım. Hepinizin burada boş durmayıp, fidelerden ekip, büyütüp, yetiştirip çoluğunuza çocuğunuza bırakmanız lazım” açıklamalarında bulundu.

“Altınözünde 5 milyon zeytin ağacı bulunmaktadır”
Türkiyede zeytin üretiminde 7nci sırada olan Hatayın en fazla zeytin üretilen ilçesinin Altınözü olduğunu ifade eden Altınözü Kaymakamı Bülent Uygur, Altınözü halkının 7den 70e zeytinle yaşamlarını sürdürdüğünü söyledi. Kaymakam Uygur, “Altınözü, Türkiye zeytin liginde 7nci sırada olan Hatay ilimizin şampiyon ilçesi. Dünyada malumunuz olduğu üzere İspanya en fazla zeytin üreten ülke, Türkiye dünyada 5inci sırada, Hatay ilimiz Türkiyede 7nci sırada. Bizim ilçemizde 5 milyon zeytin ağacı varlığımız var. Yaklaşık 60 bin ton kadar tane zeytin, 15 bin ton kadar da zeytinyağı üretimimiz söz konusu. Türkiyenin sayılı yağ ihracat firmaları Altınözülü. Özellikle ekilebilir arazilerimizin yüzde 50si zeytinlik alanlardan oluşmakta. Altınözünde 7den 70e herkes zeytinle beraber büyüyor. Doğan çocuklarımıza burada zeytin ağacı dikiliyor, evlenen kızlarımıza burada zeytin bahçesi hediye ediliyor” dedi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık