Çanakkale Uluslararası Çeltik Çalıştayı Gerçekleştirildi

Çanakkalenin Biga ilçesinde, 2018 Troya yılı etkinlikleri kapsamında Türkiyede ilk kez Çanakkale Uluslararası Çeltik Çalıştayı düzenlendi.

Çanakkale Uluslararası Çeltik Çalıştayı Gerçekleştirildi
  • 25 Temmuz 2018, Çarşamba 15:19
Çanakkalenin Biga ilçesinde, 2018 Troya yılı etkinlikleri kapsamında Türkiyede ilk kez Çanakkale Uluslararası Çeltik Çalıştayı düzenlendi.
Biga Atatürk Kültür Merkezinde Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Biga ve Ezine Kaymakamlığının işbirliği ile düzenlenen Uluslararası Çeltik Çalıştayına Türkiyeden 240tan fazla üretici ve konunun uzmanları katıldı. 15 ilden araştırmacının katıldığı on oturumdan oluşan çalıştayda Japonya, Bulgaristan, İtalya, Pakistan, Makedonyadan araştırmacı konuklar katıldı.
İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erdem Karadağ yaptığı açılış konuşmasında, Biganın çeltik üretiminde 60 bin tonluk üretime sahip olduğunu söyledi. Karadağ, Bilim ve teknolojiyi en iyi şekilde kullanarak çeltikte yapılması gerekenleri en iyi şekilde yaparak kaliteyi ve üretimimizi arttırmamız gerekiyor. Ülke olarak 370 bin ton civarında çeltik açığımız var. Bu çok önemli bir rakam ve çokta önemli bir problem aslında. 450 bin dekarlık alana ihtiyaç var ki bu açığımızı kapatabilelim diye konuştu.
Çalıştayda, Edirne Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü Dr. Adnan Tülek çeltik beyaz uç nematodunun ülkemiz çeltik ekim alanlarındaki durumu, Dr. Halil Sürek ise ülkemizde çeltik tarımı ve çeşit geliştirme çalışmalarında elde edilen gelişmeler, Samsun On dokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dr. Hüsrev Mennan çeltikte yabancı ot mücadelesi , İzmir Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü Dr. Hakan Hekimhan Türkiye çeltiklerinde sorun olan önemli hastalıklar ve çözüm önerileri hakkında bilgi verdi.
Çeltikte yeni gelişmeler semineri sonunda çiftçilerin soruları cevaplandırıldı.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık