Çan Belediyesinin 7.geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşleri Kortej Yürüyüşüyle Başladı

Çanakkalenin Çan ilçesinde, Çan Belediyesinin yarın 7.sini düzenleyeceği geleneksel yağlı pehlivan güreşleri için kortej yürüyüşü gerçekleşti.

Çan Belediyesinin 7.geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşleri Kortej  Yürüyüşüyle Başladı
  • 28 Temmuz 2018, Cumartesi 3:28
Çanakkalenin Çan ilçesinde, Çan Belediyesinin yarın 7.sini düzenleyeceği geleneksel yağlı pehlivan güreşleri için kortej yürüyüşü gerçekleşti.
K Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu, Güreş ağası Gökhan Mercan, 1990 yılı Kırkpınar ağası Çanlı İşadamı Murat Köse, AK Parti İl Genel Meclis üyeleri, AK Parti İlçe Başkanı Murat Okan ve baş pehlivanlar tarafından yapılan kortej yürüyüşünde Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu, İlçe esnafına güreş klasiği olan kırmızı dipli mum ile yapılacak olan güreşlere davet etti.
Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu, “Ata sporumuza sahip çıkıyor, milli değerlerimizi geleceğe taşıyoruz. Çan Belediyesi Er Meydanında bu yıl inşallah 7. kez düzenlediğimiz ata sporumuzla yine halkımızın karşısına çıkacağız. Hedefimiz, medeniyet ve kültürümüzün, maddi ve manevi temellerine sahip çıkarak, bu ata sporumuzu Çanımızda ayağa kaldırmaktır. Amacımız ecdadımızdan devraldığımız mirası Çan Belediyesi olarak Çanlılarla birlikte geleceğe taşımaktır. Bu nedenle yarın yapılacak olan güreşlerimize tüm halkımızı bekliyoruz” dedi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık