Çadır Kentteki Sahipsiz Hayvanlar İçin Toplandılar

Gaziantep İl Hayvanları Koruma Kurulu toplantısı bu kez çadır kentte kalan hayvanlar için yapıldı

Çadır Kentteki Sahipsiz Hayvanlar İçin Toplandılar
  • 05 Ekim 2018, Cuma 14:27
Gaziantep İl Hayvanları Koruma Kurulu toplantısı bu kez çadır kentte kalan hayvanlar için yapıldı
Toplantıda Suriyeli vatandaşların barınması için oluşturulan kampların boşaltılması nedeniyle buralarda bulunan hayvanların uygun yöntemlerle yakalanarak geçici bakımevine getirilip, sahiplendirilmesi kararlaştırıldı. Gaziantep İl Hayvanları Koruma Kurulu toplantısı Gaziantep Vali Yardımcısı Uğur Aladağın başkanlığında Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğünde gerçekleştirildi. Doğa Koruma ve Milli Parklar Gaziantep Şube Müdürü Mustafa Gözelin ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya Canlı Hayatını İyileştirme Derneği Genel Sekreteri Suzan Gökpınar, Büyükşehir Belediyesi, İlçe Belediyeleri ile Tarım il Müdürlüğü yetkilileri ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı. 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü ve hayvan haklarının önemine değinilen toplantıda, Suriyelilerin barınması için Gaziantepte oluşturulan kampların boşaltılması nedeniyle buralarda bulunan hayvanların aç ve susuz kaldığına dikkat çekildi. Buralarda barınan sahipsiz ve güçten düşmüş hayvanların aç ve susuz kalmaması için Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyelerinin gönüllü kuruluşlarla işbirliği içerisinde hareket etmesi gerektiği belirtildi.
Çadır kentlerin bulunduğu alanlara mama ve su bırakmasına ve bu alandaki hayvanların uygun yöntemlerle yakalanarak geçici bakımevine getirilip sahiplendirilmesine karar verildi.
Toplantıda ayrıca, sahipsiz ve güçten düşmüş hayvanların beslenmesi amacıyla belediyelerin gönüllü kuruluşlarla işbirliği içerisinde mevcut besleme noktalarına düzenli olarak mama ve su bırakmasına, ihtiyaç halinde yeni besleme odakları oluşturulmasına, geçici bakımevinde bulunan tüm hayvanların sahiplendirilmesi için belediye tarafından belediye ilân panoları ile internet ortamında ve diğer tüm yayın organlarında duyuru yapılarak sahiplendirmenin teşvik edilmesi kararlaştırıldı.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık