Büyükşehirin Çiftçilere Desteği Sürüyor

Karkamış ve Yavuzelinden sonra Araban çiftçisine de buğday ve arpa tohumu dağıtan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, çiftçinin yanında olmaya devam ediyor.

Büyükşehirin Çiftçilere Desteği Sürüyor
  • 04 Ekim 2018, Perşembe 16:01
Karkamış ve Yavuzelinden sonra Araban çiftçisine de buğday ve arpa tohumu dağıtan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, çiftçinin yanında olmaya devam ediyor.
Çiftçiyi destekleme projesi kapsamında Araban ilçesinde 320 çiftçiye arpa ve buğday tohumu dağıttı. Toplamda 100 ton buğday tohumu 60 ton da arpa tohumu dağıtan Büyükşehir Belediyesi, buğday ve arpa ekiminde verimlilik oranını arttırıyor. Arabanda Recep Tayyip Erdoğan Parkı içerisinde düzenlenen törende çiftçilere seslenen Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, tarımda toprak ve suyun çok önemli olduğunu, bu ikisini çok iyi bir şekilde işlenmesi durumunda gelecekte daha iyi bir toplum olunacağını söyledi. Gelecekte stretejinin petrol, maden toprak ve su üzerine olacağını ifade eden Şahin, bu açıdan suyun kendiler için çok önemli olduğunu kaydetti.
Sanayiden ortadoğuya giden ürünlerin kalemine bakıldığı zaman gıdaya dayalı ürünler olduğunu belirten Şahin, bu ürünlerin de toprak ve sudan beslendiğini kaydetti. Su, güneş ve toprak olmazsa bu ürünlerin yetişmesini zor olacağını dikkat çeken Şahin, “Yüce Mevlam bizim buraya bereketi vermiş. Biz de bu bereketi değerlendirmemiz gerekiyor. Evliya Çelebi bütün dünyayı dolaşmış, Gaziantepe gelmiş, Gaziantepi anlatırken; ‘burayı anlatmaya ne kalem ne de kelam yeter demiş. Bu topraklardaki bereket hiçbir yerde yok. Ama bu topraklar işlenmezse sen de kar edemezsin. Sen bu toprakları işlemezsen aile ekonomisi kalkınmaz. Aile ekonomisi kalkınmazsa ülke ekonomisi kalkınmaz. Onun için kendinize güvenin ve çalışın” diye konuştu.
Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı İbrahim Yılmaz ise, Araban çiftçisine kuruldukları günden bu yana her türlü desteği verdiklerini, bundan sonra da destek vermeye devam edeceklerini söyledi. Yılmaz, Araban çiftçileri için yaptıkları tarımsal hizmetleri anlattı. Araban Ziraat Odası Başkanı Mehmet Doğan da, Büyükşehir Belediyesinin Arabana verdiği desteklerden dolayı teşekkür etti. Doğan, çiftçilerin zeytin dikimine önem vermesi gerektiğini vurguladı.
Araban Belediye Başkanı Mehmet Özdemir de, değişen büyükşehir yasası ile ilçenin güzel hizmetler aldığını belirtti. Büyükşehir Belediyesini ilçeye güzel hizmetler verdiğini aktaran Özdemir, bu hizmetlerin tarımsal alanda kendini gösterdiğini söyledi.
Program sonrası Araban Ziraat Odası Başkanlığı tarafından Başkan Şahine Arabanda yetiştirilen kavun ve karpuz hediye edildi. Daha sonra çiftçilere tohumluklar dağıtıldı.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık