Büyükşehirden Kaşa 4 Yılda 363 Milyon Tllik Yatırım

Antalya Büyükşehir Belediyesi alt yapıdan üst yapıya Kaşta hizmet seferberliği sürdürürken, ilçeye 4 yılda 363 milyon 725 TLlik yatırım yaptı.

Büyükşehirden Kaşa 4 Yılda 363 Milyon Tllik Yatırım
  • 07 Ağustos 2018, Salı 11:46
Antalya Büyükşehir Belediyesi alt yapıdan üst yapıya Kaşta hizmet seferberliği sürdürürken, ilçeye 4 yılda 363 milyon 725 TLlik yatırım yaptı.
Antalya turizminin en önemli merkezlerinden biri olan Kaşta alt yapı sorununu ortadan kaldırmak için harekete geçen Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü, ilçede kanalizasyon, içme suyu hattı, yağmur suyu kanalı döşeme çalışmalarını tamamlayarak 4 yılda yaklaşık 128 milyon TLlik alt yapı yatırımı yaptı. Kaşta gerçekleştirilen 1254 kilometrelik yol yapım, bakım ve onarım çalışmaları yapıldı.

Bölge halkının hayalleri gerçek oldu
Antalya Büyükşehir Belediyesinin yapımına devam ettiği dev yatırımlarla Kaşın değeri artıyor. Kaşın yıllanmış sorunlarından biri olan Bezirgan-Kalkan Yolu büyük ölçüde tamamlandı. Büyükşehir Belediyesi ekipleri, bölge halkının 50 yıllık hayalini gerçekleştirdi. Yatırım bedeli 2 milyon 300 bin TL olan projeyle Bezirgan Mahallesi ile Kalkan Mahallesi arasındaki 9 kilometrelik yol 6 kilometreye düşecek. Bu sayede 50 yıldır yolun yapılmasını bekleyen vatandaşlar rahat ve konforlu ulaşım imkânına kavuşacak.

Kaşın merkezine yeni bir yaşam alanı
Antalya Büyükşehir Belediyesi Kaş Ağulluda, 6 milyon 599 TL yatırımla modern bir otogar projesini de hayata geçiriyor. Kaşın merkezinde farklı bir yaşam alanı oluşturmayı hedefleyen otogar projesi içerisinde kapalı otopark, pazar yeri ve Belediye binası da yer alacak. Bu yapıların üstüne ise işyerleri yapılacak. Kemer Mahallesi Sinekçi Mevkiindeki Şehit Kamil Temel Kabasekizi Camiinin minare yapım işi ve çevre düzenlemesini de tamamlanarak halkın kullanımına açıldı.

Kınıka Türkiyenin en büyük hali yapılıyor
Antalya Büyükşehir Belediyesinin Kaşa yönelik en önemli yatırımlarından bir tanesi de Kınık Toptancı Hali olacak. Kınık Ovalı ve Yeşilköy Hallerini aynı çatı altında toplayacak proje 150 milyon TLye mal olacak ve içerisinde cami, sosyal tesisler ile soğuk hava deposu da bulunacak.

Büyükşehir Kaşta tarımı da ihmal etmiyor
Antalya Büyükşehir Belediyesi eğitimden sağlığa, kültürden spora Kaşta her alanda olduğu gibi tarıma da önemli destek veriyor. Torosların zirvesinde 1500-2000 metre yükseklikte açılış gerçekleştirilen Yaylaçavdır Kapalı Sistem Sulama Tesisi ile Kaşlı üreticiler tarla ve bahçelerini çok rahat bir şekilde sulayabilme imkânına kavuştu. Daha önce kuru tarım yapan Yaylaçavdırlılar artık sulu tarıma geçerek sebze, meyve ve seracılık da yapabilir hale geldi. Yaklaşık 1 milyon 500 bin TLye mal olan proje ile dağlardaki kaynaktan alınan sulama suyu 24 kilometrelik boru hattı ile Yaylaçavdıra kadar getirildi.

Kaş dünya çapında bir marka olacak
Kaşın Sütleğen Mahallesindeki kapısına kilit vurulan sağlık ocağını devralarak, hizmete açan Antalya Büyükşehir Belediyesi tüm bu projelerin yanı sıra Sütleğende bir düğün salonu, Ovada çocukların ve gençlerin bir araya gelebileceği çok amaçlı kullanılabilecek bir spor salonu, Çavdırda da kültür merkezi gibi projeleri de hayata geçirecek. Dalış, yamaç paraşütü, doğa yürüyüşü, yayla turizmi, Kaputaş Plajı gibi değerleriyle dünyanın her yerinden turistin ilgi odağı olan Kaş, Antalya Büyükşehir Belediyesinin projeleri ile değer kazanacak ve dünya çapında bir marka olacak.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık