Büyükşehirden Anamurlu Üreticiye Destek

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Türkiyenin muz üretimin de zirvede yer alan Anamurda 11 bin 344 metre sulama borusu dağıtarak, üreticiye destek oldu.

Büyükşehirden Anamurlu Üreticiye Destek
  • 06 Eylül 2018, Perşembe 15:38
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Türkiyenin muz üretimin de zirvede yer alan Anamurda 11 bin 344 metre sulama borusu dağıtarak, üreticiye destek oldu.
Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından kırsaldan kente birçok destek projeleri hayata geçirilirken, tarımsal destek projeleri de çiftçilerin yüzünü güldürmeye devam ediyor.Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde 515 bin metre sulama borusu dağıtımı gerçekleştirdi. Söz konusu sulama borularının 11 bin 344 metresini Anamurlu çiftçiye veren Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde dağıttığı 400 bin fidanın 9 bin 125 tanesini de yine Anamura dağıttı. Hayvancılıkla uğraşan Anamurlu Yörüklere de Kıl Çadır Aydınlanıyor projesi kapsamında 13 adet güneş enerjisi panelleri dağıtan belediye ekipleri, üretilen ürünlerin satışı konusunda destek verdi.

Büyükşehirin tarımsal destek projelerinden faydalanıyoruz
Mersin Büyükşehir Belediyesinin tarımsal destek projelerinden Anamurun da yeteri kadar faydalandığını söyleyen üretici Günay Bakır, “Zeytin, Avokado fidanları ve sulama boruları ile Büyükşehir Belediyesinin tarımsal destek projelerinden faydalandık. Şu anda da muhtar tarafından bilgi verildi, zeytin ve ceviz fidanı dağıtmaya da devam ediyorlarmış. Bizim için bir velinimet. Geçen yıl dağıtılan avokadolarımızı diktik, köyümüzde de güzellik oluşturdu. Bugün avokado erişkin hale geldiğinde bir ağaçta 300-400 arası meyve oluyor ve bu da ortalama 4 bin lira demek dedi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık