Büyükşehir Belediyesi, Türkiyede İlk Ve Tek Olan Bir Projeyi Daha Kayseriye Kazandırdı

Büyükşehir Belediyesi, Türkiyeye örnek projeleri Kayserililerin hizmetine sunmaya devam ediyor. Bu kapsamda yapılan yatırımlardan birisi olan Engelsiz Çocuk Evi, Beyazşehirde hizmete açıldı. Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, “Eylemleri ve söylemleriyle belediyeciliğin ufkunu açan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğanın ifade ettiği gibi gönül belediyeciliği yapmanın gayreti içindeyiz” dedi.

Büyükşehir Belediyesi, Türkiyede İlk Ve Tek Olan Bir Projeyi Daha Kayseriye Kazandırdı
  • 21 Temmuz 2018, Cumartesi 16:11
Büyükşehir Belediyesi, Türkiyeye örnek projeleri Kayserililerin hizmetine sunmaya devam ediyor. Bu kapsamda yapılan yatırımlardan birisi olan Engelsiz Çocuk Evi, Beyazşehirde hizmete açıldı. Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, “Eylemleri ve söylemleriyle belediyeciliğin ufkunu açan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğanın ifade ettiği gibi gönül belediyeciliği yapmanın gayreti içindeyiz” dedi.
Büyükşehir Belediyesi tarafından Beyazşehirde yapılan Engelsiz Çocuk Evinin açılış törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelikin yanı sıra Ekonomi Eski Bakanı ve Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş, Vali Yardımcısı Mehmet Emin Avcı, AK Parti İl Başkanı Fatih Hasyüncü, ilçe belediye başkanları, bürokratlar ve vatandaşlar katıldı. Törende ilk konuşmayı Engelsiz Çocuk Evine çocuğunu getirerek hizmet alan Anne Nadire Kaya yaptı. Çocuğunu güvenle bırakacağı bir tesisin yapılmış olmasından duyduğu mutluluğu dile getiren Kaya, Engelsiz Çocuk Evi sayesinde kısa zamanda çocuğunda gelişim gördüğünü belirtti ve böyle bir hizmetin sunulmasından dolayı teşekkür etti. Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, Kayserinin en büyük yatırımcı kuruluşu olarak bir taraftan mega projeleri hayata geçirirken bir taraftan da Türkiyede ilk ve tek olan hizmetleri hizmete açtıklarını belirtti. 7den 70e herkesin ihtiyaç duydukları her an yanlarında olmanın gayretini verdiklerini vurgulayan Başkan Mustafa Çelik, “Tüm bu çalışmaları yaparken sık sık vurguladığımız bir konu var. İnsana yatırımı her şeyin üstünde tutuyor ve bu yatırımlara çok daha fazla itina gösteriyoruz. Bir taraftan klasik belediyecilik hizmetiyle şehri imar ederken insanımızı ihmal etmedik, etmiyoruz ve etmeyeceğiz. Türkiyede belediyecilik anlayışını değiştiren, 1994 yılını belediyecilik hizmetleri anlamında adeta bir milat haline getiren ve o günden bu yana eylemleri ve söylemleriyle belediyeciliğin ufkunu açan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğanın ifade ettiği gibi gönül belediyeciliği yapmanın gayreti içindeyiz” dedi.
Kayseri Büyükşehir Belediyesinin bu şehrin konforunu ve kalitesini artırmayı ve bu şehirde sağlıklı ve huzurlu insanların yaşamasını sağlamayı amaçladığını vurgulayan Başkan Mustafa Çelik, yapmış oldukları tüm çalışmaları bu gayeye yönelik yaptıklarını dile getirdi. Sosyal belediyecilik alanında yaptıkları hizmetlerden de bahseden Başkan Çelik, “Huzurevinde yaşlılarımıza en üst seviyede bakıyoruz. Huzurevinin yanı sıra yaşlılarımıza evlerinde sosyal destek hizmeti veriyoruz. Bu hizmetimizden yararlanan yaşlılarımızın sayısı 570i geçti. Ayrıca Türkiyede ilk defa Kardeşlik Platformu projesi başlattık. Kardeşlik Platformu ile ihtiyacı olan ailelerle gönlü zengin hemşehrilerimizi bir araya getirdik. 200ü aşkın ailenin varlıklı kardeş ailesi oldu. Bu hizmetlerimizin yanı sıra aşevinde de dönüşüm yaptık. Artık vatandaşlarımız aşevleri önünde kuyrukta beklemiyorlar. Bu ailelerimize sosyal destek kartı çıkardık. Ailenin büyüklüğüne göre kartları veriyoruz ve aileler kendi ihtiyaçlarına göre alışverişini yapıyor” diye konuştu. Bu anlayışla bir ihtiyacın daha karşılanması için Türkiyede ilk ve tek olan Engelsiz Çocuk Evi projesini hayata geçirdiklerini belirten Başkan Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü;
Zihinsel engelli çocukları olan ailelerin özel ve resmi işlerini takip edebilmesi, kendilerine zaman ayırabilmeleri amacıyla Beyazşehir Mahallemizde Engelsiz Çocuk Evini açıyoruz. Tesisin ne denli ihtiyaç olduğunu gördük ve üç yer daha belirledik. Belsinde, Mimarsinan Parkı içinde ve Talas bölgesinde üç tane daha yapacağız. Ailelerden gelen talepler bize yenilerini yapmaya teşvik etti. Bu tesisimizde zihinsel engelli 4-12 yaş gurubundaki çocuklarımıza günübirlik hizmet veriliyor. Henüz duyurusunu dahi yapmadığımız halde şu anda 53 öğrencimizin kaydı yapıldı. Engelli çocuklarımıza burada ücretsiz hizmet veriyoruz. Bu tesis buradan hizmet alan aileler için Kayseriye yapılmış en büyük hizmet olmuştur. Onlar için en büyük mega proje bu tesistir. Burada sadece annelere mola verdirmiyoruz, çocukları daha sosyal hale getiriyoruz. Evde tek başına garip bir şekilde kalmıyorlar, yaşlarına ve zihinsel gelişimlerine uygun eğitimler alıyorlar. Bu anlayışla çalışmaya devam edeceğiz. Her derde deva her yaraya merhem olmayı sürdüreceğiz.
Başkan Çelikten iki müjde
Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, konuşmasında sosyal belediyecilikle ilgili iki ayrı müjde de verdi. Erciyes Üniversitesi karşısına yapılacak olan Türkiyenin en büyük Engelsiz Yaşam Merkezinin ihale hazırlıklarına başladıklarını ve önümüzdeki aylarda temelini atacaklarını belirten Başkan Çelik, “İkinci müjdemiz de yaşlılarımız için yapacağımız yaşlı kreşi olacak. Bu projemizin birincisini Mimarsinan Parkı içinde yapacağız. Yaşlılarımızı her gün evlerinden alacağız, akşama kadar çayını kahvesini içecek, yemeğini yiyecek ve zaman zaman da düzenleyeceğimiz gezilere katılacak. Bu projemiz de Türkiyede ilk olacak” dedi. Törene katılan Ekonomi Eski Bakanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş da projenin Türkiyede örnek olduğunu belirtti ve Başkan Çeliki tebrik etti. Bu tür hizmetlerin toplumun ihtiyacı olduğunu vurgulayan Mustafa Elitaş, yapılan tesisin çok büyük açığı kapatacağını kaydetti.
Konuşmaların ardından Engelsiz Çocuk Evi dualarla hizmete açıldı. Açılışın ardından katılımcılar Engelsiz Çocuk Evini gezerek burada verilen hizmeti yerinde gördüler. Başkan Mustafa Çelik, burada eğitim gören çocuklarla yakından ilgilendi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık