Büyükşehir Belediyesi Estonyada Türkiye Bahçesi Kurdu

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Estonya 10. Uluslararası Çiçek Festivalinde Samsun, Konya ile birlikte Türkiye bahçesi oluşturdu.

Büyükşehir Belediyesi Estonyada Türkiye Bahçesi Kurdu
  • 27 Haziran 2018, Çarşamba 14:42
Antalya Büyükşehir Belediyesi, Estonya 10. Uluslararası Çiçek Festivalinde Samsun, Konya ile birlikte Türkiye bahçesi oluşturdu.
Estonyanın Tallin kentinde Tower Square Parkta düzenlenen 10. Uluslararası Çiçek Festivali başladı. Dünyanın birçok ülkesinin katıldığı festivalde kültürler arası köprüler kurulurken, kurulan birbirinden farklı ülke bahçeleri, rengarenk çiçek ve bitkiler göz kamaştırıyor. Festivalde Türkiyeyi Antalya, Samsun ve Konya büyükşehir belediyeleri temsil ediyor. Üç belediye, geleneksel Türk bahçe kültürünü, oluşturdukları Türkiye Bahçesi ile dünyaya tanıtıyor.

Heyet oluşturuldu
Antalya, Samsun ve Konya Büyükşehir Belediyeleri bir heyet oluşturarak festivalde Türkiyeyi temsil etmek üzere çalışmalarına Ocak ayında başladı. Şubat ayı içerisinde Estonyaya malzeme temini, iklim ve toprak kontrolü amaçlı keşif ziyaretinde bulunuldu. Ziyaret sonrasında Konya, Samsun ve Antalya Belediyeleri katılımcıları Antalyada tekrar bir araya gelerek, yarışmada uygulanacak projenin çizimlerini gerçekleştirdi. Çizilen proje, gerekli düzenlemeler yapılarak, Estonyada festival alanında uygulandı.

24 Ağustosa kadar sergide
Türkiye Bahçesi, festival ziyaretçilerinin büyük beğenisini topluyor. 24 Ağustos 2018 tarihinde yarışma sonuçları açıklanana kadar sergide kalacak olan Türkiye Bahçesi, festivalin en çok ilgi çeken köşelerinden birini oluşturuyor.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık