Büyükşehir Belediyesi Çorlu Doğanca Evini Restore Etti

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Çorluda günümüze ulaşabilen az sayıdaki kültür varlığından biri olan Doğanca Evini restore etti.

Büyükşehir Belediyesi Çorlu Doğanca Evini Restore Etti
  • 18 Eylül 2018, Salı 17:25
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Çorluda günümüze ulaşabilen az sayıdaki kültür varlığından biri olan Doğanca Evini restore etti.
Çorlu ilçesi Cemaliye Mahallesi Hastane Çeşme Sokakta bulunan, Rum bir doktora ait ve 150 yıllık geçmişe sahip olduğu tahmin edilen Doğanca Evinin Cumhuriyet dönemindeki yeni sahibi Doğanca ailesi oldu. Bir dönem askerlik şubesine ev sahipliği yapan bina, 2003 yılında Edirne Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu tarafından 2. grup mimarlık örneği olarak tescil edildi. Söz konusu bina Çorlu Belediyesi tarafından kamulaştırıldı ve restorasyon projesi hazırlandı.
Restorasyonu biten bina kent müzesi olarak hizmet verecek
Restorasyon yapımı Tekirdağ Büyükşehir Belediyesine devredilen proje için, Taşınmaz Kültür Varlıklarının Korunmasına Ait Katkı Payına Dair Yönetmelik gereği 2017 yılında Tekirdağ Valiliğinin yüzde 75 oranındaki katkı payından yararlanıldı. Aynı yıl restorasyon ihalesi yapılarak gerekli çalışmalar başlatıldı. Ağustos 2018 itibariyle restorasyonu biten Doğanca Evinin bahçesindeki peyzaj çalışmaları da tamamlanınca yapı kent müzesi olarak düzenlenecek ve ziyarete açılacak. Özgün halini koruyarak günümüze kadar ulaşabilen ve dönemin ender örneklerinden olan tarihi yapı, yine özgün cins, boyut ve formdaki yeni ahşap malzeme ile tamamlandı.
“Çorlumuza ve Tekirdağımıza hayırlı olsun”
Doğanca Evinin restorasyonuyla ilgili bir açıklama yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tarihi Doğanca Evinin restorasyonunu tamamlamaktan dolayı mutluyuz. Tekirdağın en büyük ilçesi olan Çorluda, günümüze ulaşabilen kültür varlıklarının sayısı ne yazık ki çok az. Bu nedenle Doğanca Evinin restorasyonu çok önemli. Tarihsel değerimizi yaşatırken, turistlerin ve şehir dışından gelen turistlerin ziyaret edebilecekleri bir mekânı Çorlumuza kazandırmış olacağız. Yakın bir zamanda Doğanca Evinin açılışını gerçekleştireceğiz. Çorlumuza ve Tekirdağımıza hayırlı olsun” dedi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık