Büyükelçi Christian Bergerdan Vali İsmail Ustaoğluna Ziyaret

Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger, Bitlis Valisi ve Belediye Başkan Vekili İsmail Ustaoğlunu ziyaret etti.

Büyükelçi Christian Bergerdan Vali İsmail Ustaoğluna Ziyaret
  • 04 Ekim 2018, Perşembe 18:55
Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger, Bitlis Valisi ve Belediye Başkan Vekili İsmail Ustaoğlunu ziyaret etti.
‘Genç Nesiller Kültürel Mirasla Buluşuyor projesi kapsamında Muş Alparslan Üniversitesinde düzenlenecek olan konferansa konuşmacı olarak katılmak üzere bölgeye gelen AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger ve beraberindeki heyet, Vali İsmail Ustaoğlunu makamında ziyaret etti.
Ziyarette konuşan Vali İsmail Ustaoğlu, “Ahlat Anadoluda bizim tapumuz diyebileceğimiz tarihi mezarlıklarıyla ve tarihi eserleriyle adeta açık hava müzesi şeklinde olan bir şehrimizdir. Yöre halkının da Ahlat denizi diye tabir ettiği göle kıyısı olan özellikli bir şehirdir. Göle en fazla kıyısı olan bölge Bitlistir. Kendi bünyesinde dünyanın ikinci en büyük Nemrut kardelası Bitlisin hudutları içerisinde. Kültür ve medeniyet şehri olan bu kadim şehir, Büyük İskenderin milattan önce yaptırdığı kale şehrin bağrında adeta tarihi bir mühür gibi ayakta durmaktadır. 600e yakın tescilli tarihi eseriyle açık hava müzesi diye tabir ettiğimiz bir şehirdir. Bu kadim şehri dünyaya tanıtma adına güzel çalışmalara imza atıyoruz” dedi.
Sözlerine Batmandaki hain terör saldırısını kınayarak başlayan Büyükelçi Christian Berger ise “Terör saldırılarını nefretle kınıyoruz. Başsağlığı diliyoruz. Kültürel mirasla ilgili bir konferansa katılmak üzere burada bulunuyoruz. Bu anlamda Bitlisi keşfetmeyi merakla bekliyoruz” diye konuştu.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık