Bursanın Afet Riskleri Güncelleniyor

Bir dizi ziyaret için Bursaya gelen Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, “Bu bölgenin hem beşerî, hem tabiî afet risklerini yeniden güncelliyoruz. Afet riskini azaltma ve müdahale kapasitesini artıracağız” dedi.

Bursanın Afet Riskleri Güncelleniyor
  • 06 Ağustos 2018, Pazartesi 11:59
Bir dizi ziyaret için Bursaya gelen Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, “Bu bölgenin hem beşerî, hem tabiî afet risklerini yeniden güncelliyoruz. Afet riskini azaltma ve müdahale kapasitesini artıracağız” dedi.
Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık ve beraberindeki heyet, Bursa Valisi İzzettin Küçükü makamında ziyaret etti. Kızılayın 150nci yılının içinde olduğumuzu dile getiren Kınık, “150 yıllık bu hayır yarışına, iyiliğin amiral gemisine katkısı olan nice gönüllü dostlarımız oldu. Hepsine çok teşekkür ediyoruz. Bursada da Kızılay gerçekten hizmetleriyle yıllarca vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını gördü. Afetlere insanları hazırlamak için ilk yardım eğitimleri verdi. Öğrencilerimize yurt imkanları sundu. Yoksul insanlarımıza destek verdi. Bursa ile Kızılay birbirini tanıyor. İnşallah yeni dönemde bir önceki başarılı ekibimizin koyduğu çıtayı daha yukarıya taşıyacak faaliyetlerimizi yürüteceğiz” dedi.
Bugün şartların değiştiğini dile getiren Kınık, “Bugün 10-20 yıl öncesinin şartları yok. Etrafımızda beşerî afetler var. Suriye savaşı, Iraktaki yaşanan sıkıntılar var. Mültecilerimiz var. Bursa da bundan etkilenen şehirlerimizden biri. Büyüyen Türkiyenin koymuş olduğu hedefler var. Sürdürülebilir kalkınma hedeflerinden bir tanesi de 2030 yılına kadar yoksulluğu ortadan kaldırmak. Bizler de yoksulluğu ortadan kaldırmak için çeşitli yenilikçi araçlarla çalışıyoruz. Mikro kredi, sosyal girişimciliğin desteklenmesi, özellikle gençlerimizin okutulması, dezavantajlı bölgelerde yaptığımız çalışmalar mevcut. Devletimizin desteklediği bir kurum olarak faaliyetlerimizi sürdürüyoruz” diye konuştu.
“Bursa afetler noktasında yüksek riskli olan Marmaranın bir destekçisi pozisyonunda olacaktır” diyen Kerem Kınık, “Bu bölgenin hem beşerî, hem tabiî afet risklerini yeniden güncelliyoruz. Yüksek kapasiteli afet riskini azaltma ve müdahale kapasitesi oluşturacağız. Bursanın özellikle erişme kolaylığı, endüstri ve tarım şehri olması, yardımlaşma kültürünün gelişmiş olması, bizler açısından çok teşvik edici hususlardır” ifadelerini kullandı.
Vali İzzettin Küçük ise “Bursa Kızılay Şubesinin yeni yönetimine hayırlı olsun diyoruz. Kızılay bizim medarı iftiharıdır. Sadece Türkiyede değil, diğer ülkelerde de vicdanımızın sesi, eli, gözü, kulağı, güzelliğidir. İftiharla anılacak değerli çalışmalar yapmıştır. Kızılayın bir ferdi olmak bana gurur veriyor. Bursanın stratejik konumu, coğrafi yapısı bütün çevre bölgelere hitap edecek bir güç merkezi oluşturabilecek mahiyettedir” dedi.
Bursa Valisi İzzettin Küçükün Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınıka seramik işlemeli çini hediye etmesi ile ziyaret basına kapalı olarak devam etti. Kızılay Bursa Şube Başkanı Davut Gürkan ve ekibi de toplantı da hazır bulundu.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık