Bursalı Öğrencilere Yksde Engel Yok

Büyükşehir Belediyesi, 30 Haziran ve 1 Temmuz tarihlerinde yapılacak Yükseköğretim Kurumları Sınavına (YKS) girecek engelli öğrencilere ücretsiz taşıma hizmeti verecek.

Bursalı Öğrencilere Yksde Engel Yok
  • 29 Haziran 2018, Cuma 16:50
Büyükşehir Belediyesi, 30 Haziran ve 1 Temmuz tarihlerinde yapılacak Yükseköğretim Kurumları Sınavına (YKS) girecek engelli öğrencilere ücretsiz taşıma hizmeti verecek.
Bir yandan Bursada gerçekleştirdiği fiziki yatırımlarla vatandaşların hayatını kolaylaştıran Büyükşehir Belediyesi, diğer yandan sosyal hizmetlerde sınır tanımıyor. Uygulamaya aldığı yatırımlarla dezavantajlı grupların hayata tutunmasını sağlayan Büyükşehir Belediyesi, bu alandaki çalışmalarında son olarak, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde çeşitli engelleri nedeniyle evlerinden çıkamayan vatandaşlara taşıma sistemiyle oy kullandırarak örnek bir hizmete imza atmıştı. Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, vatandaşta büyük memnuniyet uyandıran bu çalışmasını şimdi de YKSye girecek öğrenciler için uygulama kararı aldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaşın talimatıyla alınan karar doğrultusunda, sınava girmesi gereken fakat çeşitli engelleri bulunan öğrenciler, Büyükşehir Belediyesine ait araçlarla evçlerinden alınıp sınav merkezlerine götürülecek, sınav sonrasında ise yine aynı araçlarla alınıp evlerine bırakılacak. Bu hizmetten yararlanmak isteyen öğrenciler, 0224 7161155 numaralı telefonu arayarak talepte bulunabilecek.
Bursaya aşık olduklarını ve bu şehri kalkındırmak, bu şehirde yaşayan insanların hayatlarını kolaylaştırmak için gece-gündüz gayret sarf ettiklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 30 Haziran ile 1 Temmuz tarihlerinde üniversite giriş sınavlarının yapılacağını, gençlerin geleceklerini etkileyen bu sınavda hiçbir Bursalı öğrencinin mağdur olmasını istemediklerini kaydetti. Bu nedenle geçen seçimde hasta vatandaşlar için düşündükleri sistemi bu sefer öğrenciler için uygulayacaklarını belirten Başkan Aktaş, 5 ambulans ve 2 engelli aracı ile öğrencilerin hizmetinde olacaklarını ifade etti.
Bu arada, YKSye girecek gençler yine Büyükşehir Belediyesinin aldığı karar doğrultusunda 30 Haziran 1 Temmuz günlerinde toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanabilecek.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık