Bursalı Dağcılar Devin Dişine Tırmandı

Bursalı 4 dağcı İtalya ile Fransa sınırındaki Alplerde 4 bin 13 metre yükseklikteki Dent De Geant (Devin Dişi) dağına tırmandı.

Bursalı Dağcılar Devin Dişine Tırmandı
  • 31 Ağustos 2018, Cuma 9:13
Bursalı 4 dağcı İtalya ile Fransa sınırındaki Alplerde 4 bin 13 metre yükseklikteki Dent De Geant (Devin Dişi) dağına tırmandı.
Uludağ Dağcılık Kulübüden (ULUDAK) İsmet Şentürk ile Sevda Oruç ve Bursa Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübünden (BUDAK) Ayşe Arabacı ile Halit Çelik İtalyada Alplere tırmandı. 4 bin 13 metre yükseklikteki Dent De Geant bölgesinde Dent De Geant dağına tırmanan dağcıların yolculuğu kameraya yansıdı. İlk günde sisli ve buzlu havada tırmanan dağcılar geceyi bölgede geçirdi. Daha sonra dağcılar Dent De Geant dağına zorlu bir tırmanış gerçekleştirdi. Tırmanış sırasında rotanın bir bölümüne sabit hat çekilirken, diğer bölümünde ise bütün güvenlik tedbirleri alınıp tırmanış gerçekleştirildi. Daha sonra aşağıya inen dağcılar buzda yürüyüş yaptı.
ULUDAK Başkanı İsmet Şentürk, “5 yıldır Alplere her ağustos ayında gidiyoruz. Bu yıl da Fransa ile İtalya sınırında yer alan Devin Dişi kaya blokuna tırmandık. Birinci gün sabah erken saatlerde yola çıktık. Taş ve döküntü yığınından meydana gelen sırt hattını aştık. Burada bir gece kaldık. Ertesi gün hava şartlarının iyi olmasını bekledik. Kar ve buzlanma vardı. Kar ve buz tabakası eriyince 4 kişilik ekiple tırmanışı gerçekleştirdik. Güzel bir tırmanış oldu” dedi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık