Bursada Trafik Rahatlıyor

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yaklaşık 20 gün sürecek çalışmaların ardından Gürsu Kavşağında ulaşımın rahatlayacağını söyledi.

Bursada Trafik Rahatlıyor
  • 28 Ağustos 2018, Salı 13:35
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yaklaşık 20 gün sürecek çalışmaların ardından Gürsu Kavşağında ulaşımın rahatlayacağını söyledi.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Gürsu Kavşağında incelemelerde bulundu. Başkan Aktaşa, teknik incelemede Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık da eşlik etti. Aktaş, “Bursada ulaşım çok konuşuluyor. Büyükşehir Belediyesi olarak ulaşımla ve trafikle ilgili, toplu taşımadan araç parklanmalarına kadar her konuda yoğun çalışıyor ve çözüm odaklı formüller üretiyoruz” dedi.
Ulaşım çalışmalarını, ‘acil eylem planı ve ‘ulaşım master planı olmak üzere iki ayrı etapta sürdürdüklerini anlatan Başkan Aktaş, master planın Kasım ayından itibaren devreye gireceğini ve Bursanın 2035lerini öngören plan kapsamında uzun vadede farklı kavşak uygulamaları ve katlı yolların şehre kazandırılacağını söyledi.
Gürsu Kavşağındaki çalışmaları anlatan Başkan Aktaş, “Gürsu, büyüyen ve gelişen bir ilçemiz, nüfusu 80 binleri geçti. Gürsuda bir organize sanayi bölgesi de var. Gürsu Kavşağı da kilit noktalardan bir tanesi. Simülasyonlarla da değerlendirdik, burada yapılan çalışmayla, yüzde 30 - 35ler civarında bir rahatlama görülecek” dedi.
Başkan Aktaş, acil eylem planı kapsamında Polis Okulu, Orhaneli, Esentepe, Otosansit, Tuna Caddesi FSM Bulvarı, Beşevler, Emek Besaş, Çalı Hafize Hatun Camii, İnegöl AVM, İnegöl Belediye Önü ve Gökdere kavşaklarında çalışmalar yapıldığını da hatırlattı.
Bursadaki akıllı kavşak çalışmalarıyla ilgili çok güzel sonuçlar alındığını belirten Başkan Aktaş, “Gürsu ve İhtisas kavşakları, Bursadaki en sıkıntılı kavşaklarımızdan Gürsu Kavşağındaki çalışmayı çok önemsiyoruz. Bursanın doğu girişinden, yoğunluğun başladığı nokta burası. Çalışmalar kapsamında, orta kısımda bulunan refüj kaldırıldı. Gürsu çıkışında yol aksı kaydırıldı ve çıkış kısmına ilave şerit eklendi. Altyapıyla ilgili çalışmalar da aynı zamanda yürütülüyor. Yaklaşık 20 güne kadar buradaki tüm çalışmayı bitirip aksın daha sağlıklı işlediğini göreceğiz” diye konuştu.
Geçiş sürecinin ardından, kısa vadeli acil eylem planı kapsamında Gürsu Kavşağında rahatlama yaşanacağını söyleyen Başkan Aktaş, katlı yollar ve master planı ile Bursada ulaşımın kesinlikle konuşulmayacağı konusunda kararlı olduklarını vurguladı.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık