Bursa Kent Gazetesi yazarı Necmettin Özdemir'den Başkan Aktaş'a Açık Mektup

Bursa Büyükşehir Belediye Şehir Tiyatrosu'nda yaşananlar, artık sosyal medyanın gündemine oturdu. Olay, dedikoduya dönüşürken, örtü kaldırılarak gerçek ortaya konmadı, şaibeli bir durum hasıl oldu.

Bursa Kent Gazetesi  yazarı Necmettin Özdemir'den Başkan Aktaş'a Açık Mektup
  • 02 Ağustos 2018, Perşembe 18:13

Bursa Büyükşehir Belediye Şehir Tiyatrosu'nda yaşananlar, artık sosyal medyanın gündemine oturdu. Olay, dedikoduya dönüşürken, örtü kaldırılarak gerçek ortaya konmadı, şaibeli bir durum hasıl oldu.

LİYAKAT MI, TORPİL Mİ?

Bir tarafta bir meslektaşımızın oğlu... Oğlu olması önemli değil, getirildiği göreve yeterli olup olmaması tartışmaya neden olmakta. Kimileri yeterli olduğunu söyledi, kimileri de liyakat değil, torpilin bu gelişmeye neden olduğunu iddia etti. Peki olayın gerçeği neydi? Gazetecilik mesleği dışında uzun yıllar da tiyatronun içinde olan biri olarak, bu durumu aydınlatmayı görev bildim.

SANATTA KAYIRMA ZORDUR

Sanat… Sanatların toplamı Tiyatro… Nerede yapılırsa yapılsın önemli… Büyükşehir Belediye Şehir Tiyatrosu da kentimiz için önemli… Yanlış hatırlamıyorsam Feyha Çelenk’in öncülüğünde kuruldu… Yıllar geçti… Hep üretti… Sanatta kayırma zordur… Liyakat önemlidir… Ressam olmayana gel resim yap sergileyelim diyemezsin…Hele hele bu birimi yönet hiç diyemezsin…

YA SONRA NE OLDU?

Şimdi soruyorum Başkan Aktaş’a; Allah göstermesin beyin ameliyatı olmanız gerekirse, çıkıkçıya gider misiniz? Cevabı net… Asla… Önce Allah’a sonra da işin ilmini, eğitimini almış bir cerraha emanet edersiniz kendinizi… Nereden mi geldim buraya? Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu getirdi beni buraya… Genel Sanat Yönetmeni Ertan Akman emekli edildi. Doğru bir karar, yasa gereği…

Sonra dört kişiden oluşan Repertuvar Kurulu göreve başladı… Ya sonra…

SİZCE KUL HAKKI NEDİR?

‘Genel Sanat Yönetmeni’ titrini veremeyeceğiniz birini, ‘Koordinatör’ vasfı yükleyerek göreve getirdiniz. Bu arada da Repertuvar Kurulu’ndan birinin işine son… Akademik kariyeri olan, titrinde Genel Sanat Yönetmenliği bulunan Kazım Güçlü’nün işine son verirken, CV’lerinde yanıltıcı bilgiler veren birine ‘Koordinatörlük’… Sizce ‘Kul hakkı’ nedir?

SİZİ DE YANILTMIŞLAR BAŞKANIM

Madem sözü açtım, biraz da koordinatörünüzün CV’lerine göz atalım… https://tr.linkedin.com sitesinde 2003-2004 tarihlerinde “Ohio Stade Universty” de olduğu belirtiliyor. Kendine ait sitedeki CV’de ise o tarihlerde başka bilgiler görülmekte… Koordinatörünüz sanırım Amerika’yı yeniden keşfederken, sizi de yanıltmışlar… Lisans eğitimi olmamasına rağmen, yazılarında “Yüksek Lisans” yaptığına dair beyanlarına ne demeli?

İNTİHAL EŞİTTİR HIRSIZLIK

Kendi adını kullanarak yazdığı yazıların ‘intihal’ olduğunu söylesem, bunun ‘hırsızlık’ olduğu anlaşılabilir mi? Örnek mi? 19.05.2017 tarihli “Tiyatro ve Çocuk” başlıklı yazısı… 2010 yılında Çukurova Üniversitesi Makale Bilgi Sistemine Dr. Gıyasettin Aytaş’ın “Çocuk ve Tiyatro” adlı makalesi olarak kaydedilmiş yazı neredeyse olduğu gibi kopyala yapıştır yapılmış. Hiçbir dipnot, tırnak ve alıntı yaptığına dair bir ibarenin bulunmaması; başkasına ait olan makaleyi, kendine mal ettiğini göstermekte.

UMARIM YANLIŞTAN DÖNÜLÜR

Maalesef başkanım, sizi kim ya da kimler yanılttı bilemiyorum ama böylesi karmakarışık bir durum üzücü… Üzücü olduğu kadar da bence ‘kul hakkı’ yemekle eşdeğer… Umarım, yanlıştan dönülür…

Merak edilirse, tüm yazdıklarımın belgelerini sunabilirim.

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık