Bursa Hayvanat Bahçesinin Yeni Misafiri Kırmızı Pandalar

Bursa Hayvanat Bahçesinin yeni üyeleri kırmızı pandalar çocukların maskotu oldu.

Bursa Hayvanat Bahçesinin Yeni Misafiri Kırmızı Pandalar
  • 13 Eylül 2018, Perşembe 9:24
Bursa Hayvanat Bahçesinin yeni üyeleri kırmızı pandalar çocukların maskotu oldu.
Kurulduğu 1998 yılında 70 türle ziyaretçi kabulüne başlayan Bursa Hayvanat Bahçesinin tür sayısı kırmızı pandalarla birlikte 121i buldu. Bin 200 civarında hayvanın yaşadığı 200 dönümlük hayvanat bahçesinin yeni konuğu kırmızı pandalar oldu. İstanbuldan getirilen 4 ve 5 yaşlarındaki iki dişi sevimli kırmızı panda, çocukların ilgisini çekiyor. Hayvanat bahçesine gelen bir ziyaretçi, “Kırmızı pandayı çok sevdik. Ben daha önce İstanbuldaki hayvanat bahçesinde görmüştüm. Burada tekrar gördüğüm için çok mutluyum” dedi.
Yemekleri tamamen bambudan oluşan pandalar, ön pençeleri ile bambu saplarını kavrayıp, yapraklarını keskin dişleriyle kesiyor. Kırmızı pandalar, günün yarısında faal olup, metabolizmaları yavaş hayvanlar. Yılda bir kez üreyen kırmızı pandaların yaş ortalamaları 10 yıl civarında. İlerleyen zamanlarda Bursa Hayvanat Bahçesine erkek kırmızı pandaların da getirilmesi planlanıyor.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık