Bursa Fotofestde ‘Ritüeller Ödüllendirildi

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Kent Konseyi ve Bursa Fotoğraf Sanatı Derneği (BUFSAD) işbirliğiyle gerçekleştirilen ‘8. Bursa Uluslararası Fotoğraf Festivalinin ‘Uluslararası Instagram Fotoğraf Yarışmasında eserleri dereceye giren sanatçılar, ödül sevincini yaşadı.

Bursa Fotofestde ‘Ritüeller Ödüllendirildi
  • 28 Eylül 2018, Cuma 23:31
Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Kent Konseyi ve Bursa Fotoğraf Sanatı Derneği (BUFSAD) işbirliğiyle gerçekleştirilen ‘8. Bursa Uluslararası Fotoğraf Festivalinin ‘Uluslararası Instagram Fotoğraf Yarışmasında eserleri dereceye giren sanatçılar, ödül sevincini yaşadı.
Dünyanın sayılı fotoğraf festivalleri arasında gösterilen ve 8. yılında ‘Ritüeller temasıyla Bursalılarla buluşan BursaFotoFeste ödüller damgasını vurdu. Cumhuriyet Caddesinde gerçekleştirilen geleneksel kortej yürüyüşü ile başlayan festivalin ödül töreni, Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Fuaye alanında gerçekleştirildi. ‘8. Bursa Uluslararası Fotoğraf Festivalinin ‘Uluslararası Instagram Fotoğraf Yarışmasında Bursadan Aygül Öztürk birinci, İrandan Jaber Gholami ikinci ve Bursadan Fatih Özenbaş üçüncü oldu. Yarışmada, Sami Uçan, Abit Kullebi, Hasan Uçar, Ahmet Turan Kural, Pranap Basak ve Özgür Konur da mansiyon ödüllerinin sahibi oldu. Dereceye giren fotoğraf sanatçılarına ödüllerini, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş verdi.

“FotoFest Bursaya yakışıyor”
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, fotoğraf sanatı ve Fotofestin değerine işaret ettiği konuşmasında, “Kişiler gelir geçer, ancak şehir bakidir” diyerek, bu yıl 8.si gerçekleştirilen FotoFestin gelecek yıllarda da sürdürülmesinden yana olduğunu belirtti. Bursanın güzelliklerinin fotoğraflarla geleceğe taşınacağına değinen Başkan Aktaş, “Fotoğraf sanatı, bazen uzun bir metnin anlatacağı hissi, yaşamı, söze gerek kalmadan algılatabilir. Geleneksel değerlerimizin tarih ve doğa ile buluştuğu Bursamız, fotoğraf sanatının da en iyi icra edilebildiği, sanatçılara görsel anlamda yoğun malzeme veren bir şehirdir. ‘Uluslararası Bursa Fotoğraf Festivali bu kente yakışıyor” diye konuştu.

Konuk ülke Hindistan
Başkan Aktaş, festivalin sürekliliği ve içeriğiyle Türkiyenin önemli sanat etkinliklerinden biri haline geldiğini anlatarak, “Dünyanın sayılı fotoğraf festivalleri arasına giren ve Türkiyenin ilk uluslararası festivali olan Bursa FotoFest ile 7 Ekime kadar farklı coğrafyalar, farklı kültürler ve farklı hayatlardan yansıyan ‘Ritüellere tanık oluyoruz. Bu yıl festivalimize ritüelleriyle öne çıkan Hindistan da konuk oldu. Bursa FotoFest, her yıl daha da gelişerek unutulmaz bir etkinliğe dönüştürecektir” şeklinde konuştu.

Festival kapsamında 107 sergide 1500den fazla fotoğrafın sergilendiğini, ‘#ritüeller2018 etiketi ile düzenlenen ‘Uluslararası Instagram Yarışmasına da 26 ülkeden 4319 fotoğrafın katıldığını söyleyen Başkan Aktaş, sanatseverlerin 5 sanatçı söyleşisi, 1 konuk ülke oturumu, 2 seminer, 6 fotoğraf gösterisi ve 66 portfolyo değerlendirmesini program boyunca izleyebileceğini de dile getirdi.

“Ülkeler arası diyalog gelişiyor”
Hindistan Büyükelçisi Sanjay Bhattacharyya da güzel bir festival nedeniyle Bursada olmanın heyecanını yaşadığını söyleyerek, “Dostluğun ve kardeşliğin en güzel şekilde yaşandığı bir festivaldeyiz. Türkiye ve Hindistan arasındaki diyaloğun, kültürel bir etkinlikle, fotoğraf sanatı aracılığıyla daha da gelişeceğine inanıyoruz” dedi.

Dünyanın 3. büyük fotoğraf festivali
İlk günden bu yana festivale yoğun emek veren geçmiş dönem Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, ‘Uluslararası Bursa Fotoğraf Festivalinin dünyanın 3. büyük fotoğraf festivali olduğunu söyleyerek, kent için değerine dikkati çektiği festivalin sürdürülebilir olmasını diledi.

Bursa Kent Konseyi Başkanvekili Şuayip Toprak, bu yıl festivale Türkiyenin yanı sıra Fransa, Sırbistan, Azerbaycan, Brezilya, Bulgaristan, İran, İtalya, Romanya, Şili, Afganistan ve Hindistandan 165 fotoğraf sanatçısının katıldığını anlattı.

Festivalde, yurtdışından sanatçıların yanı sıra Türkiyeden Bursa, Adana, Aksaray, Ankara, Antalya, Aydın, Bitlis, Eskişehir, Hakkari, Hatay, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Mardin, Muğla, Samsun, Şanlıurfa ve Vandan katılan fotoğrafçıların sergileri yer alıyor.

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık