Bursa Bilim Turizminde Öncü Olacak

Büyükşehir Belediyesi tarafından bilimi topluma yaymak hedefiyle projelendirilen Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi, şehir ekonomisine bilim turizmi ile de artı değer sağlıyor.

Bursa Bilim Turizminde Öncü Olacak
  • 12 Eylül 2018, Çarşamba 11:11
Büyükşehir Belediyesi tarafından bilimi topluma yaymak hedefiyle projelendirilen Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi, şehir ekonomisine bilim turizmi ile de artı değer sağlıyor.
Çocuklar ve gençler başta olmak üzere toplumun her kesiminin bilim ve teknolojiye ilgisini çekmek, kolay anlaşılır ve eğlenceli bir şekilde bilimsel konuları sunmak maksadıyla kurulan Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi, Tayvan Ulusal Bilim ve Teknoloji Müzesi ile Bursada bilim turizminin gelişmesi adına önemli bir iş birliği başlattı. Asya Pasifik Bilim Merkezleri Birliğinin (ASPAC) üyesi olan Tayvan Ulusal Bilim ve Teknoloji Müzesi ile Bursa BTM arasında imzalanan protokol, ocak ayında hayata geçiriliyor. Taraflar arasında imzalanan protokol dahilinde Tayvandan Bursaya gelecek olan bilim meraklıları, Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi tarafından bir hafta bilim ve kültür kamplarında ağırlanacak. Tayvandan gelecek 27 kişilik ilk kafile 18-26 Ocak tarihleri arasında Bursada olacak.
Bu yıl ‘Bilim Mutfağı temasıyla Tayvanın başkenti Taipeide gerçekleştirilen ASPAC (Asia Pacific Network of Science & Technology Centers) Asya Pasifik Bilim ve Teknoloji Merkezleri Ağı toplantısında Bursayı temsil eden BTM yetkilileri, 30dan fazla oturumun gerçekleştirildiği konferansta hem Bursa BTMyi anlattı, hem de bilim turizmine yönelik önemli bağlantılar gerçekleştirdi. Tayvanın başkenti Taipeide 3 gün süren konferansta, Bursada hayata geçirdikleri etkinlikler hakkında bilgi veren BTMden Nazım Enes Altan, Öğretmenler Loncası ve Bursa BTMnin dünya çapında ses getiren ve geçtiğimiz yıllarda bir dünya rekoruna sahne olan Science Expoyu anlattı.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık