Bursa Bıçağı Tescillendi

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 2014 yılında Büyükşehir Belediyesi tarafından tescil başvurusu yapılan ‘Bursa Bıçağının ‘Coğrafi İşaret Tescil Belgesi aldığını açıkladı.

Bursa Bıçağı Tescillendi
  • 17 Temmuz 2018, Salı 10:38
Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 2014 yılında Büyükşehir Belediyesi tarafından tescil başvurusu yapılan ‘Bursa Bıçağının ‘Coğrafi İşaret Tescil Belgesi aldığını açıkladı.
Başkan Aktaş, Bursanın bir markası olan ‘Bursa Bıçağının tarihçesinden yapılışına kadar tüm yönleriyle gelecek kuşaklara aktarıldığı Bursa Bıçak Müzesinde incelemelerde bulundu. Burada sergilenen ürünleri dikkatlice inceleyen Başkan Aktaş, 2014 yılında tescil başvurusu yapılan ‘Bursa Bıçağının ‘Coğrafi İşaret Tescil Belgesi aldığı bilgisini kamuoyu ile paylaştı.
Bursa Bıçağının sahip olduğu derin kültürü aktarmak hedefiyle bıçak müzesinin kurulduğunu ifade eden Başkan Alinur Aktaş, Orta Asya-Türk demir ustalığının ve göçmen kültürünün kaynaşmasıyla kendi tarzını oluşturan Bursa Bıçağının hikayesinin de müzede en ince ayrıntısına kadar anlatıldığını söyledi. Başkan Aktaş, farklı yörelerden bıçak, kılıç ve yatağan gibi örneklerin yer aldığı, 1000 farklı türün bulunduğu Bursa Bıçak Müzesinin zengin bir alt yapıya sahip olduğunu belirtti.

5 kişilik komisyon denetimler yapacak
Başkan Aktaş, tescili yapılan Bursa Bıçağının bundan sonra standartlara uygun şekilde üretilmesinin sağlanacağını ifade etti. Bıçağın özellikleri, üretim metodu ve imalat süreçlerinin artık kayıt altına alındığını söyleyen Başkan Aktaş, Büyükşehir Belediyesinin koordinasyonunda Bursa Ticaret ve Sanayi Odasından (BTSO) 1 kişinin, Bursa Bıçakçılar Derneğinden 3 bıçak ustasının ve Uludağ Üniversitesinden 1 yetkilinin ‘Bursa Bıçağının standartlara uygun olarak üretilmesini sağlamak üzere denetimler yapacağını vurguladı. Bursanın birçok özelliğinin bulunduğunu fakat bunlardan en önemlisinin Bursa Bıçağı olduğunu kaydeden Başkan Aktaş, “Vatandaşlarımıza Bursa Bıçağını kullanmalarını ve dostlarına hediye olarak götürmelerini tavsiye ediyorum. Şehir merkezimizde yer alan Bursa Bıçak Müzesini ziyaret etmelerini tavsiye ediyorum. Hiçbir yerde göremeyecekleri bıçak çeşitlerini burada rahatlıkla inceleyebilirler” dedi.
Başkan Aktaş, incelemenin ardından Bursa Bıçağının tescil belgesini müze girişine astı.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık