Bursa Ata Sporlarına Hazır

Bursa Büyükşehir Belediyesinin bu sene üçüncüsünü gerçekleştireceği Türk Dünyası Ata Sporları Şenliği, 20 Temmuz Cuma günü Atatürk Stadyumu Meydanı ile 21 Temmuz Cumartesi ve 22 Temmuz Pazar günleri Keles Kocayaylada yapılacak.

Bursa Ata Sporlarına Hazır
  • 16 Temmuz 2018, Pazartesi 18:43
Bursa Büyükşehir Belediyesinin bu sene üçüncüsünü gerçekleştireceği Türk Dünyası Ata Sporları Şenliği, 20 Temmuz Cuma günü Atatürk Stadyumu Meydanı ile 21 Temmuz Cumartesi ve 22 Temmuz Pazar günleri Keles Kocayaylada yapılacak.
Bursa;yı tarihi başkent kimliğine yaraşır hale getirmek amacıyla bir taraftan ecdat emanetlerini restore eden Büyükşehir Belediyesi, diğer taraftan da somut olmayan kültürel mirası ayağa kaldırmak için yoğun çaba harcıyor. Büyükşehir Belediyesi;nin bu çalışmalar kapsamında TİKA, Bursa Valiliği ve Bursa Kültür Turizm Tanıtma Birliği;nin destekleriyle hazırladığı Türk Dünyası Ata Sporları Şenliği;nin 3.;sü, 20 Temmuz Cuma günü Atatürk Stadyumu Meydanı ile 21 Temmuz Cumartesi ve 22 Temmuz Pazar günleri Keles Kocayaylada gerçekleştirilecek. Şenliğe Kırgızistan, Özbekistan, Kazakistan, Azerbaycan ve Türkmenistandan sanatçı ve sporcular ile Türk coğrafyasını temsilen STKlardan katılımlar olacak. 5000 yıldır barışta ve savaşta uygulanan ecdat yadigârı ata sporları, düzenlenecek diğer kültürel etkinlikler ile birlikte Keles Kocayaylada hayat bulacak.
Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, etkinlikle ilgili detay bilgileri ‘Merinos Gönül Dostları Sofrasında düzenlediği basın toplantısıyla gazetecilerle paylaştı. Türk Dünyası Ata Sporları Şenliği;nin Bursa;ya ve Türk dünyasına hayırlı olmasını dileyen Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Osmanlıyı kuran ve cihan imparatorluğuna 130 yıl başkentlik yapan Bursayı ‘tarih başkenti kimliğine yaraşır hala getirmek için çalıştıklarını söyledi. Türk halklarının gönül birlikteliğini ve kardeşliğini güçlendirmek, ortak Türk kültürünü gelecek nesillere aktarmak amacıyla Türk Dünyası Ata Sporları Şenliği;ni düzenlediklerini belirten Başkan Alinur Aktaş, 20 Temmuz 2018 Cuma günü saat 19:00da Altıparmak Atatürk Stadyumu Meydanındaki açılış programı dahilinde mehteran konseri, kılıç kalkan gösterisi, cirit, rahvan, atlı okçuluk, gökbörü, atlı akrobasi gösterisi ve halk dansları performansı sergileneceğini ifade etti.

309 sporcu ve 150nin üzerinde sanatçı…
21 Temmuz 2018 Cumartesi günü saat 12:00de ise Keles Kocayayladaki açılış seremonisi sonrasında gün boyu; geleneksel okçuluk müsabakası, atlı gösteriler, oba alanında farklı kültürlere ait tanıtımlar ve ritüeller, geleneksel çocuk oyunları ve yağlı güreş müsabakası olacağını dile getiren Başkan Aktaş, ;Farklı branşlarda katılım sağlayan sanatçıların Türk-İslam eserlerine yönelik çalışmaları, mangala-Mas Güreşi etkinlikleri ve manej alanında binicilik eğitimleri ile toplamda 309 sporcu ve 150nin üzerinde sanatçının yer alacağı programda görsel bir şölene imza atılacak. Bursa;dan katılım bu sene daha fazla olacak. Yaptığımız faaliyetlerin Bursa;ya dokunmasını ve şehrin bunu hissetmesini istiyoruz. Bizi biz yapan değerlerin şehir insanları tarafından kavranmasını arzu ediyoruz. 22 Temmuz 2018 Pazar günü etkinliklerimiz gün boyunca devam edecek. Halk dansları gösterileri, konserler, sanatsal faaliyetler ve de kültürel ritüellerin yer alacağı etkinlikte, Kocayaylaya konumlandırılan yurt çadırları tarihteki 16 büyük Türk devletini temsil edecek. Orhun Yazıtlarının bire bir örneklerinin de yer alacağı etkinlik alanında her iki günde yazıtların canlı anlatımları yapılacak. Osman Gazinin otağ kurduğu, Orhan Gazi ile Nilüfer Hatunun düğünlerinin yapıldığı, bir imparatorluğun temelinin atıldığı Kocayayla, yine tarihi bir şölene ev sahipliği yapacak. Tüm halkımızı, bu görsel şölene şahitlik etmeye davet ediyorum; dedi.

Ulaşım bilgileri
21-22 Temmuz 2018 Cumartesi ve Pazar günü etkinliğe katılmak isteyen vatandaşlar, Merinos AKKM Güney Kapısından 09:30, 11:30, 13:30 ve 15:00 saatleri arasında hareket edecek servislerle Keles Kocayaylaya ulaşabilecek. Aynı araçlarla 15:00, 17:00, 19:00 ve 20:30 saatleri arasında Kocayayladan kent merkezine dönüş yapılacak.
Orhaneli, Harmancık, Keles ve Büyükorhandan katılmak isteyen vatandaşlar ise ilçe belediyeleri önünden 09:30, 11:30, 13:30 ve 15:00 saatlerinde Kocayaylaya hareket edecek araçlarla etkinliğe katılabilecek. Aynı araçlar, yine 15:00, 17:00, 19:00 ve 20:30 saatleri arasında ilçelere geri dönüş yapacak.

Program detayı
20 Temmuz 2018 Cuma Atatürk Stadyumu Meydanı
19:00 Mehteran konseri ve açılış korteji
19:45 Açılış konuşmaları
20:15 Halk dansları gösterisi
21 Temmuz 2018 Cumartesi Keles-Kocayayla
12:00 Açılış seremonisi
Atlı Gösteri Alanı
13:00

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık