Buldanda Dokumacılık Masaya Yatırıldı

Denizlinin Buldan ilçesi ve çevresinin dokumacılığı, çeşitli üniversitelerden öğretim üyelerinin katılımıyla düzenlenen panelde masaya yatırıldı.

Buldanda Dokumacılık Masaya Yatırıldı
  • 03 Eylül 2018, Pazartesi 16:34
Denizlinin Buldan ilçesi ve çevresinin dokumacılığı, çeşitli üniversitelerden öğretim üyelerinin katılımıyla düzenlenen panelde masaya yatırıldı.
Hoşgörü Dokuma Şenliği çerçevesinde düzenlenen, “Geçmişe Dokunmak, Geleceği Dokumak” adı altında, dokumacılığın dünü, bugünü ve yarınının konuşulduğu panel, Buldan Belediyesi El Sanatları ve Kültür Merkezinde yapıldı. Moderatörlüğünü Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Atalayerin yaptığı panele konuşmacı olarak, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Öğretim Üyesi ve Laodikya Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Celal Şimşek, PAÜ Öğretim Üyesi ve Tripolis Kazı Heyeti Başkanı Doç. Dr. Bahadır Duman, Marmara Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi Meral Özomay ile Buldanlı tekstilciler İsmet Efeoğlu ve Bekir Sert katıldı. Prof. Dr. Günay, Atalayer Hoşgörün Kuşlarla Dansı projesinin ortaya çıkışı ve gelişimi ile ilgili bilgi verdi. Prof. Dr. Celal Şimşek, Likos Vadisinde dokuma ticareti ve bölgede süren kazılarla ilgili bilgiler sundu. Tripolis Kazı heyeti Başkanı Doç. Dr. Bahadır Duman ise konuşmasında, Tripoliste devam eden kazılarda dokumanın geçmişine ait meydana çıkan buluntular hakkında bilgi verdi. Marmara Üniversitesinde yeni kurulan tekstil laboratuvarı hakkında bilgi sunan Dr. Öğr. Üyesi Meral Özomayın ardından söz alan Buldanlı tekstilciler İsmet Efeoğlu ve Bekir Sert de, Buldanın geçmiş dokumacılığı ve yaşadıkları sıkıntıları anlatarak bugünkü dokumacılık ile kıyaslama yaptılar. Panelle ilgili bilgi veren Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay, Buldanın 5 bin yıllık dokumacılık geçmişi olduğunu, eskiden beri ana geçim kaynağının dokumacılık olduğunu, yarın da böyle olacağını belirterek, “Gelişmeleri takip edebilmek, tekstilin geleceğinde de var olabilmek için geçmişi iyi bilmek ve ona göre yol haritası oluşturmak için böyle bir panele ihtiyacımız vardı. Panele katılarak çok önemli bilgileri bizimle paylaşan hocalarıma ve tekstilci büyüklerime çok teşekkür ederim” dedi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık