Bulancak Sivil Toplum Kuruluşları Fakülte İçin Bir Araya Geldi

Bulancakta Belediye Başkanı Recep Yakar ve Sivil Toplum kuruluşları fakülte için bir araya gelerek basın açıklaması yaptı.

Bulancak Sivil Toplum Kuruluşları Fakülte İçin Bir Araya Geldi
  • 08 Ekim 2018, Pazartesi 16:34
Bulancakta Belediye Başkanı Recep Yakar ve Sivil Toplum kuruluşları fakülte için bir araya gelerek basın açıklaması yaptı.
Giresun Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinin Bulancakta kurulacak olmasının bazı çevreleri rahatsız etmesi üzerine Bulancak tek ses oldu ve STKların, siyasi parti temsilcilerinin ve Belediye Başkanı Recep Yakarın öncülüğünde ortak bir basın açıklaması gerçekleştirildi.
Bulancak Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirilen basın açıklamasında ortak konuşmacı Ab-ı Hayat Derneği Başkanı Ahmet Murat Yücel “Giresun Üniversitesine bağlı Diş Hekimliği Fakültesinin , senato kararıyla 20.09.2018 tarih ve 2018-150/7 sayılı kararıyla Bulancaka verilmesi yıllardır üniversiteden en az payı alan ilçemizde bir nebze olsun sevinç kaynağı olmuştur. Bu kararın alınmasında ortak akılla hareket eden,Başta Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Coşkun ,okulun tüm ihtiyaçlarını karşılama taahhüdünde bulunan Belediye Başkanı Recep Yakara,kararı olumlu bularak destekleyen milletvekillerimiz Kadir Aydın, Cemal Öztürk ve Sabri Öztürke teşekkürü borç biliriz. Ancak üzücü bir gelişme olarak bu karar merkezdeki bazı kesimleri rahatsız etmiş ve bu karar için bazı talihsiz açıklamalarda bulunmuşlar. Daha önce Sarayburnu Camii Külliyesinde açılması planlanan İslami İlimler Fakültesinin ilçemize verilmemesi için oynanan oyunlar tekrar sergilenmeye başladı. Giresunun Keşap, Görele, Tirebolu, Piraziz ilçelerinde yıllardır fakülte olacak ama 60 bin nüfuslu Bulancakta fakülte olmayacak. Diş Hekimliği Fakültesinin Bulancakta olmasına karşı çıkanlar, merkezde 7 fakülte, sahil ilçelerinde birer fakülte verilirken bir sorun yoktu da Bulancak neden gözünüze battı. 3 yıldır binasızlıktan Diş Hekimliği Fakültesi kurulamamışken, Bulancak taahhüt edince neden ayağa kalkılıyor, rektör uyarılıyor, hatta tehdit ediliyor. Giresun Üniversitesinin merkezdeki sorunlarını çözdünüz de mi Bulancaka karşı çıkıyorsunuz? Sizler önce var olan problemleri çözün, tehdit edeceğinize destek olun. Biz her türlü ayak oyununa karşılık Diş Hekimliği Fakültemizi ilçemize ve Giresuna yakışır bir şekilde hizmete açarız” dedi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık