Bu Kez Gelin Arabasına Değil Ata Bindiler

Muğlanın Fethiye ilçesinde bir damat, gelin alma etkinliğini ata binerek gerçekleştirdi.

Bu Kez Gelin Arabasına Değil Ata Bindiler
  • 08 Eylül 2018, Cumartesi 20:15
Muğlanın Fethiye ilçesinde bir damat, gelin alma etkinliğini ata binerek gerçekleştirdi.
Hayatlarını birleştiren İbrahim ile Neslihan Yılmaz çifti, yörük kültüründe bulunan atla gelin geleneğine hayat verdi. Atla Esenköy Mahallesindeki kız evinden gelini alan damat Yılmaz, Karaçulha Mahallesindeki evlerine geldi. Yılmaz çiftine davul zurna eşliğinde çok sayıda vatandaş da eşlik etti. Genç çifte eşlik edenler yol boyunca çalan şarkılar eşliğinde oyun oynadı. Bazı vatandaşlar gelin alma anını görüntülerken, bazıları da selfie yaptı.
Gazetecilere açıklama yapan İbrahim Yılmaz, “Günümüzde gelin almalarının arabayla yapılıyor. Bizim aslımız neslimiz yörük. İleride çocuklarıma da anlatacağız bugünü. Biz başlattık. Kültürümüzün yaşatılmasını istiyorum. Aslımız neslimiz yörük. Dedelerimizde at vardı, bende de var. Bu geleneğin yaşatılması için gelin almayı bu şekilde yaptık dedi.
Gelin Neslihan Yılmaz da kendisi için sürpriz olduğunu ilk kez ata bindiğini söyledi. Ata binerken biraz korktuğunu, daha sonra heyecanının yatıştığını belirten Yılmaz, kendisine böyle bir an yaşattığı için eşine teşekkür etti.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık