Bozüyükte Kurtuluşun 96. Yılı Törenlerle Kutlanıyor

Bilecikin Bozüyük ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıl dönümü, düzenlenen çeşitli etkinliklerle coşku içerisinde kutlanıyor.

Bozüyükte Kurtuluşun 96. Yılı Törenlerle Kutlanıyor
  • 04 Eylül 2018, Salı 15:18
Bilecikin Bozüyük ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıl dönümü, düzenlenen çeşitli etkinliklerle coşku içerisinde kutlanıyor.
Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirilen kutlama etkinlikleri sabah saatlerinde Atatürk Anıtına çelenk sunulması ile başladı. Tören; saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcının günün anlam ve önemini belirten konuşması ile devam etti. Konuşmasına “Ülkemizin her köşesi bugünlerde ayrı bir heyecan içinde. 30 Ağustos Zafer Bayramımızı ülke olarak kutladığımız bu günler, aynı zamanda ilçe ve illerimizin de düşman işgalinden kurtulduğu günler. Bugün güzel ilçemiz, Bozüyükümüz de bayram var. Yerel kurtuluş günümüz olan 4 Eylülü hep birlikte idrak ediyoruz. Dağımıza, kayamıza, toprağımıza al kanlarıyla nice destan yazmış ecdadımızı yad ediyor, rahmet ve minnetle anıyoruz” diyerek başlayan Başkan Bakıcı sözlerini şöyle sürdürdü:
“Biliyorsunuz ki; bu topraklar, Türk milletinin makûs talihinin yenildiği topraklardır. Bu topraklar, Cumhuriyetin ayak seslerinin müjdecisi olan topraklardır. işgal kuvvetlerine geçit vermeyen nice civan mertin şehadetlerinin kabul edildiği topraklardır. Düğüne gider gibi şehadete koşan kahraman ordumuzun evlatları, şimdi bağrımızda Akpınar Mahallemizde bulunan İnönü Şehitliğinde bizimle birlikteler, bize emanetler. Aziz milletimizin 1071de başlattığı şanlı yürüyüşü büyük taarruzla güçlendirerek Cumhuriyetimizin kuruluşu ile taçlandırması Ya İstiklal, Ya İzmihla tercihi ile baş başa kalan bir milletin neleri başarabileceğinin, bağımsızlık ve onuru için neleri göze alabileceğinin tüm dünyaya ilanı olmuştur. Zaman farklı, komutan farklı, düşman farklı ama kan aynı kandır. Esaret altında yaşamaktansa ölümü tercih eden şehitlik mertebesini kendisine şeref madalyası olarak gören ruh işte bu ruhtur” dedi.
Başkan Bakıcının konuşmasının ardından öğrenciler tarafından kurtuluş ile ilgili şiirler okundu. Mehteran Takımının konserinin ardından ise Bozüyük Belediyesi Halk Oyunları Ekibi tarafından sunulan gösteri beğeni ile izlendi. Bozüyük Halk eğitimi Merkezi müzik grubu tarafından seslendirilen kahramanlık türküleri ise zaman zaman duygulu anların yaşanmasına neden oldu. 4 Eylül Kurtuluş günü etkinliklerinin Cumhuriyet Meydanında ki bölümü kahramanlık türkülerinin ardından sona ererken törenler Kasımpaşa Camiinde şehitler için okunacak mevlid-i şerif ile devam edecek.
Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirilen törene, Kaymakam Hasan Yaman, Bilecik AK Parti Milletvekili Selim Yağcı, Bozüyük Cumhuriyet Başsavcısı Mahmut Bıcakçı, Garnizon Komutanı Bkm. Yzbş. Murat Günhan, Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Serkan Aktay, İlçe Emniyet Müdürü Hakkı Güner, Kent Konseyi Başkanı Osman Tekeli, siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri, öğrenciler, Şehit ve Gazi aileleri, sivil toplum kuruluşları ile vatandaşlar katıldı.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık