Bosna Hersekten Bursaya İş Birliği Adımı

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaşı ziyaret eden Bosna Hersekli iş adamları, Bursa ile teknik ve kültürel ticarî ilişkileri daha da geliştirmek istediklerini söyledi.

Bosna Hersekten Bursaya İş Birliği Adımı
  • 18 Eylül 2018, Salı 17:15
Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaşı ziyaret eden Bosna Hersekli iş adamları, Bursa ile teknik ve kültürel ticarî ilişkileri daha da geliştirmek istediklerini söyledi.
Başkan Alinur Aktaş, ULUTEK Teknoloji Gelişim Bölgesinde çeşitli temaslarda bulunmak üzere Bosna Hersekten gelen iş adamlarıyla Büyükşehir Belediyesi Başkanlık makamında görüştü. Misafirlerine Bursayı tanıtarak sorularını cevaplayan Alinur Aktaş, Büyükşehir Belediyesinin şehre değer katan çalışmalarından da örnekler verdi. Başkan Aktaş, farklı kültürlerin bir arada bulunduğu Bursada, Balkan ülkelerinden çok sayıda vatandaşın yaşadığını belirterek, “Bosna Hersek denince Türkiyede insanların gönlünde ılık ılık rüzgârlar esiyor. Neredeyse her Türk Bosnayı görmek istiyor” diyerek, Balkanları görüp Bursaya gelenlerin bu noktada gönül elçisi olduğunu ifade etti.
Bursanın Balkanlar için değerli olduğunu dile getiren Başkan Aktaş, “Bursa, bir Balkan şehridir. Makedonya, Kosova ve Balkan ülkelerinden gelerek Bursada yaşayan çok vatandaşımız var. Bursa ve Saraybosna da birbirine benzetiliyor. 130 yıl Osmanlıya pâyitahtlık yapmış, çok sayıda eserin bulunduğu bir şehir olan Bursa, UNESCO dünya kültür mirası listesinde. Sanayii, otomotivi ve tekstiliyle katma değeri yüksek bir şehir olan Bursa, tarihî ve kültürel eserlerinin haricinde Uludağ gibi değerleriyle de yüzünü turizme döndü. Tarım kimliğiyle de dikkati çeken Bursanın aynı zamanda çok renkli bir sosyokültürel yapısı var” diye konuştu.
Başkan Aktaş, Bosna Hersek Federasyonu Ticaret Odası Temsilcisi Enisa Kadiçe Bursa ipeğinden el emeği tablo hediye etti. Bursada bulunmaktan dolayı mutlu olduklarını anlatan Kadiç de, Bosna Hersekteki teknolojik ve ticarî potansiyeli anlatarak, iş birliğini geliştirmek istediklerini belirtti.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık