Boğazı Yüzerek Geçtiler

Çanakkale boğazını yüzerek geçme yarışması büyük mücadeleye sahne oldu. Genel klasmanda birinciliği 44 dakika 12 saniyelik derecesiyle Turgut Esen kazandı.

Boğazı Yüzerek Geçtiler
  • 30 Ağustos 2018, Perşembe 13:49
Çanakkale boğazını yüzerek geçme yarışması büyük mücadeleye sahne oldu. Genel klasmanda birinciliği 44 dakika 12 saniyelik derecesiyle Turgut Esen kazandı.
30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla geleneksel olarak 32nci kez düzenlenen boğazı yüzerek geçme yarışında Avrupa yakasında Eceabat ile Asya bölümünde yer alan Çimenlik Kalesi arasındaki 3,5 millik parkurda gerçekleştirildi. Yarış Truva için yüzüyoruz sloganıyla yapıldı. Parkurda yarışı tamamlama süresi 1 saat 45 dakika olarak belirlendi. Yarışlar sebebiyle Çanakkale Boğazı çift yönlü olarak transit gemi geçişlerine kapatıldı.
78i yabancı olmak üzere toplam 703 kişinin başvurduğu yüzme yarışına 614 kişi katıldı. 540 kişi yarışmayı bitirdi. Yüzücülere sahil güvenlik, deniz polisi ve balıkçı tekneleri refakat etti. Kuvvetli akıntı ve rüzgar sebebiyle bazı yüzücüler zor anlar yaşadı.
Yarışmaya İngiltere ve Fransayı ayıran Manş Denizini 11 saat 29 dakikalık dereceyle en kısa sürede geçen Türk kadını unvanına sahip olan İzmirli sporcu Bengüsu Avcı da katıldı. Yarışmada genel klasmanda birinciliği 44 dakika 12 saniyelik derecesiyle Turgut Esen elde etti. İkinciliği 44 dakika 22 saniyelik derecesiyle Hakan Kiper, üçüncülüğü ise 44 dakika 23 saniyelik derecesiyle Hakan Emre Musluoğlu kazandı.
Erkekler genel klasmanda birinciliğini 44 dakika 12 saniyelik derecesiyle Turgut Esen, ikinciliği 44 dakika 22 saniyelik derecesiyle Hakan Kiper, üçüncülüğü 44 dakika 23 saniyelik derecesiyle Hakan Emre Musluoğlu elde etti.
Kadınlar genel klasmanında birinciliği 46 dakika 46 saniyelik derecesiyle Bengisu Avcı, ikinciliği 49 dakika 31 saniyelik derecesiyle İpek Yalki, üçüncülüğü 49 dakika 33 saniyelik derecesiyle Asya Yavaş elde etti. Yarışmayı bitiren yüzücülere madalya ve dereceye girenlere de çeşitli ödüller takdim edildi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık