Bodruma 1 Mil Uzaklıktaki Adaya Yüzerek Ulaşıp, Dev Türk Bayrağı Açtılar

Amatör ve profesyonel yüzücülerden oluşan 60 kişilik bir grup, 30 Ağustos Zafer Bayramı için Bodruma 1 mil uzaklıktaki Çelebi Adasına kadar yüzerek, adada dev Türk bayrağı açtı.

Bodruma 1 Mil Uzaklıktaki Adaya Yüzerek Ulaşıp, Dev Türk Bayrağı Açtılar
  • 30 Ağustos 2018, Perşembe 14:45
Amatör ve profesyonel yüzücülerden oluşan 60 kişilik bir grup, 30 Ağustos Zafer Bayramı için Bodruma 1 mil uzaklıktaki Çelebi Adasına kadar yüzerek, adada dev Türk bayrağı açtı.
Bodrumda yaşayan ve yüzmeyi seven bir grup amatör ve profesyonel yüzücü 30 Ağustos Zafer Bayramını kutlamak için sabah erken saatlerde Ortakent sahilinde toplandı. Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadonun eşi Hülya Kocadonun da bulunduğu yaklaşık 60 yüzücü, saat 09.00da ilk kulaçlarını attı. 1200 metre yüzen grup, saat 10.05te adaya ulaştı. 30 Ağustos Zafer Bayramı için 1 mil uzaklıktaki Çelebi Adasına yüzerek giden yaklaşık 60 kişilik grup adada dev Türk bayrağı açtı.
Etkinlikte herhangi bir olumsuz duruma karşı 4 güvenlik botu ve 2 jet-ski yüzücülere eşlik etti. Yüzemeyecek duruma gelenler botlara alınarak adaya götürüldü.
Yüzme etkinliğinin öncülüğünü yapan Nazife Pekşen 7 yıl önce bu etkinliğe başladıklarını belirterek, “Ortakent sahilinde otururken 7 yıl önce 30 Ağustos Zafer Bayramından bir şey yapalım dedik. Bodrumda yaşayanlar ve yüzmeyi sevenlerle beraber karşı adaya yüzelim dedik. Çığ gibi büyüyen bu etkinlikte çok daha kalabalık bir ekiple Çelebi Adasına yüzerek 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyoruz” ifadelerini kullandı.
Yüzme etkinliğine katılan Devrim Bozoğlu ise, 30 Ağustos Zafer Bayramını kutlamak bu şekilde çok güzel oluyor. Bu sene yoğunluk daha da arttı profesyonel ekiple yüzmek de çok zevkliydi” sözlerine yer verdi.
Yüzme etkinliğine katılanlar arasında yer alan profesyonel yüzücü Toyga İçözü, Bu etkinlik 7 yıldır yapılıyor. Ben bu etkinliğe 6 yıldır katılıyorum. Her sene büyüyen güzel bir etkinlik oluyor. Bütün Türkiyede böyle spora yönelik etkinlikler olsa ve sadece özel günlerde değil her zaman spor etkinlikleri yapılsa dedi.
Etkinliğin öncülerinden Atakan Atmaca ise etkinliğe 4 kişi başladıklarını belirterek her yıl artarak büyük bir aile olduklarını söyledi.
Yüzücüler, daha sonra botlar ile tekrar başlangıç noktasına götürüldü. Bazı vatandaşların ise yüzerek tekrar dönüşe geçtiği görüldü.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık