Bmden Mandelanın 100. Doğum Günü Mesajı: “Eşitlik”

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, ırkçılıkla mücadelenin sembol ismi Nelson Mandelanın 100. doğum günü mesajında “eşitlik” için mücadele sözü verdi.

Bmden Mandelanın 100. Doğum Günü Mesajı: “Eşitlik”
  • 18 Temmuz 2018, Çarşamba 12:37
Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, ırkçılıkla mücadelenin sembol ismi Nelson Mandelanın 100. doğum günü mesajında “eşitlik” için mücadele sözü verdi.
Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, yayınladığı video ile Güney Afrikanın eski Devlet Başkanı ve ırkçılık karşıtı Nelson Mandelanın 100. doğum gününü kutladı. Guterres, Güney Afrikanın ilk siyahi liderine saygılarını sunarak başladığı konuşmasında, “Nelson Mandela, adalet ve eşitlik için güçlü bir küresel savunucuydu. Cesaret ve merhamet örneğiyle dünyaya ilham vermeye devam ediyor. Nelson Mandela uzun yıllar esir tutuldu ama asla geçmişin esiri olmadı. Onun yerine enerjisini, barışçıl, çok etnikli ve demokratik Güney Afrika vizyonuna döktü dedi.

Madibanın mirası bize yolu gösterir
Madibanın mirasının yol gösterici olduğunu aktaran Guterres, Onun yüzüncü doğum gününü kutlarken, Nelson Mandelanın hizmetle dolu ömrünü anmaktayız. Tarihte nadiren bir kişi, insanların hayallerini gerçekleştirmek ve harekete geçirmek için uğraştı. Bu eşitlik, onur ve adalet mücadelesi devam ediyor. Madibanın mirası bize yolu gösterir ifadelerini kullandı.
Nelson Rolihlahla Mandela ya da kabile adıyla Madiba, 18 Temmuz 1918de doğmuş ve 5 Aralık 2013te hayatını kaybetmişti. Güney Afrikalı ayrımcılık karşıtı lider Güney Afrikanın demokratik yolla seçilmiş ilk Cumhurbaşkanıydı.
Öte yandan, Mandelanın 100. doğum günü birçok lider tarafından kutlanıyor.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık