Bitlisin Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 102Nci Yılı

Bitlisin düşman işgalinden kurtuluşunun 102nci yılı düzenlenen törenlerle kutlandı.

Bitlisin Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 102Nci Yılı
  • 08 Ağustos 2018, Çarşamba 12:54
Bitlisin düşman işgalinden kurtuluşunun 102nci yılı düzenlenen törenlerle kutlandı.
Atatürk Mahallesinde bulunan Cumhuriyet Meydanında düzenlenen etkinlikler saat 10.00da başladı. Program çelenklerin Atatürk Anıtına sunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.
Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, “Ülkemizin dört bir yanında yaşanan işgaller karşısında olduğu gibi Bitlisimizde de içinde bulunduğu dönemin tüm olumsuz şartlarına rağmen aziz milletimiz, Bitlis halkının saygıdeğer ecdadımız, sahip olduğu manevi gücü ve bağımsızlık inancıyla eşine az rastlanır bir kahramanlık sergilemiştir” dedi.
Bitlisin düşman işgalinden kurtuluşunun 102nci yıldönümünü büyük bir coşku ile kutlamanın idraki içinde olduklarını belirten Vali Ustaoğlu, “3 Mart 1916 günü Bitlis deresinden su yerine kan akıyordu. Bitliste bulunan Piyade Alayının ve tüm Bitlis halkının mücadelesine rağmen Bitlis işgal edilmişti. Rus askeri ve Ermeni çetecileri tarafından işgal edilen Bitlis, yaşlısıyla, genciyle, eli silah tutan tüm halkıyla mücadeleye katılmış ve kanlı bir süreç başlamıştı. 16ncı Kolordu Komutanı olarak Diyarbakıra atanan Gazi Mustafa Kemal Paşanın Bitlise gelişi, askerin ve bölge halkının moralini çok yükseltmişti. Çünkü o, Anafartalar Kahramanı olarak isim yapmış, ünü bütün orduya ve Anadoluya yayılmış 35 yaşında genç bir generaldi. Bitlis bölgesini inatla savunan düşmana, 6 Ağustos 1916 günü yaptığı taarruzla Bitlisin Nebat Dağı batı yamaçlarındaki düşman siperleri tamamen ele geçirilmiş taarruz başarıyla ilerlemişti. Bu sürede Ruslardan 350 üzerinde asker esir alındı. Bütün birlikler Gazi Mustafa Kemal Paşa komutasında kahramanca vuruşmuşlardır. Vatanın bütünlüğü elbette ki Şehitlerimizin fedakârlığı ile eş değerdir. Bütün mukaddeslerimizin sembolleştiği tek değer ise al bayrağımızdır. Devletimizin bölünmez bütünlüğü için, milletimizin sağlığı, selameti, huzuru ve birliği için canlarını feda eden şehitlerimiz önünde saygı ve minnetle eğiliyoruz” şeklinde konuştu.
Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, Bitlis o zaman zulmeden Ermenilere karşı nasıl direndiyse, bugün de dünyanın çeşitli devletlerinin adeta taşeron olarak kurduğu terör örgütüne karşı aynı imanla, aynı gayretle yine güvenlik kuvvetlerinin yanında yer alarak aynı şanlı mücadeleyi verdiğini söyledi.
Program, öğrencilerin şiirler okuması ve halk oyunları gösterileri ile sona erdi.
Programa Bitlis Valisi ve Belediye Başkan Vekili İsmail Ustaoğlu, AK Parti Bitlis milletvekilleri Cemal Taşar, Vahit Kiler, kurum amirleri, öğrenciler ve Vangölü Aktivistleri katıldı.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık