Bisikletçiler Engelsiz Bir Dünya İçin Avrupa Yollarına Düştü

Türkiyenin dört bir yanından bir araya gelen bisikletçiler, engelsiz bir dünya için Avrupa yollarına düştü.

Bisikletçiler Engelsiz Bir Dünya İçin Avrupa Yollarına Düştü
  • 16 Temmuz 2018, Pazartesi 10:31
Türkiyenin dört bir yanından bir araya gelen bisikletçiler, engelsiz bir dünya için Avrupa yollarına düştü.
Türkiyede ve dünyadaki engelli sorunlarına dikkat çekmek için Türkiyenin dört bir yanından bir araya gelerek yola koyulan bisikletçilerin ilk durağı İstanbul Avcılar oldu. Bir düş kuruyoruz barikatsız bir dünya için sloganıyla Avrupayı pedallayarak geçecek bisikletçiler, uzun yolculukları öncesi Avcılar Belediyesine ait Gümüşpala Paşaeli Kent Parkında eğitim kampı kurdu. Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli, göl manzarası eşliğinde son hazırlıklarını yapan bisikletçileri kamp alanında ziyaret etti. 15 Temmuz Pazar günü Taksim Meydanından başlayacak bu etkinliğin önemli bir adım olduğunu belirten Başkan Toprak Benli, zihinlerdeki engellerin kaldırılması ve engelsiz bir dünyanın oluşturulması için her türlü desteğe hazır olduklarını söyledi. Başkan Benli, keyifli anların yaşandığı ziyarette bisikletçilere başarılar diledi.

49 gün pedal çevirecekler
Engellilerin hak ve mahrumiyetlerine dikkat çekmek için grup, 15 Temmuz Pazar günü İstanbuldaki Hollanda Başkonsolosluğu önünden başlayarak sırasıyla Bulgaristan, Romanya, Macaristan, Avusturya, Almanya, İsviçre, Luksenburg, Belçika ve Hollandada bir dizi etkinlik ve konuşma yapacak. Bisikletçilerin 49 gün pedal çevirecekleri etkinlik, 1 Eylül Dünya Barış Gününde Hollandanın Lahey kentinde bulunan Adalet Yüksek Divanı önünde yapılacak konuşmalar, film gösterimi ve konser ile son bulacak.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık