Bisanthe Photo Uluslararası Fotoğraf Festivali Başladı

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen Bisanthe Photo Uluslararası Fotoğraf Festivalinin açılışı tarihi belediye binası bahçesinde gerçekleştirildi.

Bisanthe Photo Uluslararası Fotoğraf Festivali Başladı
  • 07 Eylül 2018, Cuma 12:15
Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen Bisanthe Photo Uluslararası Fotoğraf Festivalinin açılışı tarihi belediye binası bahçesinde gerçekleştirildi.
Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinatın eşi Belgin Eşkinat ile birlikte katıldığı açılışa, Dünyaca ünlü Tekirdağlı fotoğraf sanatçısı Onur Ercoşkun, Tekirdağlı fotoğraf dernekleri TEFSAD ve TEFOD temsilcileri Edirne ve Kırklarelinden gelen fotoğrafçılar, Rusyanın en büyük fotoğraf organizasyonu Photo Visa fotoğrafçıları ve davetliler katıldı.
Açılış konuşmasını festivalin küratörlüğünü de yapan Onur Ercoşkun güzel bir festival olmasını dileyerek, “Bugün ülkemizden, bölgemizden konuklarımızın yanı sıra aramızda yurt dışından önemli konuklarımız da var. Rusyanın en önemli fotoğraf yarışması olan Photo Visa ekibi de burada. Herkese hoş geldiniz diyoruz. Güzel bir festival diliyorum” dedi.

Photo Bisanthenin mimarı, bu şehrin çocuğu dünyaca ünlü fotoğrafçımız Onur Ercoşkundur”
Ercoşkun konuşmasının sonunda Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinatı sahneye davet etti. Başkan Eşkinat konuşmasında Onur Ercoşkun ile ilgili övgü dolu sözler söylerken, Bu işin, Photo Bisanthenin mimarı, bu şehrin çocuğu dünyaca ünlü fotoğrafçımız Onur Ercoşkundur. Biraz önce sergiyi gezerken Tekirdağlı fotoğrafçıların yanı sıra Edirne ve Kırklarelindeki fotoğrafçıların da bizlere destek verdiğini gördüm. Bu ayrıcı bizi onurlandıran bir olay. Biz Bisanthe ailesine fotoğraf sanatını katmakta biraz geç kaldık. Ancak biz Tekirdağda bu kadar yoğun ve kaliteli fotoğraf çeken hemşehrilerimiz olduğunu bilmiyorduk. 2 derneğimiz de olağanüstü işler yapıyorlar. Her çektikleri kare bizi gururlandırıyor ifadelerini kullandı
Eşkinat konuşmasının devamında, Photo Bisanthenin kalıcı bir festival olacağına vurgulayarak, Bir taraftan photo safari, bir taraftan sergiler, paneller, yarışmalar yurt içi ve yurt dışından gelen misafirlerimiz, daha ilk festivalimizde dünyaca ünlü Rus çalıştayı ile beraber yürüme serüveni. Arkasından başka önemli bir ülke gelecek ama hepsinin arkasında Onur Ercoşkun var. Ben Photo Bisanthenin uzun yıllar Tekirdağın kalıcı markası olacağına inanıyorum diye konuştu.
Açılış konuşmalarının ardından Onur Ercoşkun, Tatiana Plotnikova, Stoyan Vassev, İrina Chmyreva, Marsha Goldman, TEFSAD, EFOD ve KIFSADın sergi açılışları gerçekleştirildi.
Öte yandan sergilerin 10 Eylül tarihine kadar açık olacağı belirtildi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık