Bir Ton 170 Kilogramlık Kral Görücüye Çıktı

Eskişehirde Kral isimli boğa, 2 metre 20 santimetre genişliği ve 1 metre 60 santimetre boyu ile görenleri hayretler içerisinde bırakırken 25 bin lira değeriyle alıcısını bekliyor.

Bir Ton 170 Kilogramlık Kral Görücüye Çıktı
  • 17 Ağustos 2018, Cuma 9:38
Eskişehirde Kral isimli boğa, 2 metre 20 santimetre genişliği ve 1 metre 60 santimetre boyu ile görenleri hayretler içerisinde bırakırken 25 bin lira değeriyle alıcısını bekliyor.
Eskişehirde hayvancılıkla uğraşan Musa Leblebiciler, Kurban Bayramına sayılı günler kala Kral ismini verdiği dev boğasını görücüye çıkardı. Otomobil fiyatına satışa sunulan boğa, 25 aylık olmasına rağmen yetişkin bir insan boyunda ve tam 1 ton 170 kilogram ağırlığında. Heybeti ve cüssesiyle dikkat çeken Kralın en önemli özelliklerinden biri de yerli bir ırk olması.
Musa Leblebiciler adeta gözü gibi baktığı boğası hakkında, Şu an için Eskişehirin ve İç Anadolunun en büyüklerinden bir tanesi diye tahmin ediyorum. Net olarak 1 ton 170 kilogram canlı ağırlığı var. 25 aylık simental ırkı danamız ve kurban için Allah nasip ederse müşterisini bekliyor. Danamız yüzde yüz yerli açıklamasında bulundu.

Türkiyede böyle danalar yetiştirebiliyoruz
Önceden besicilikte Avrupaya özendiklerini aktaran Leblebiciler, Biz daha önceden Avrupaya çok özeniyorduk. Çok şükür Allaha biz de artık Türkiyede böyle danalar yetiştirebiliyoruz. Bu danaları daha önce Avrupada görebiliyorduk veya Avrupaya imreniyorduk. Diyorduk ki Avrupalılar besliyor biz niye besleyemiyoruz? Şu an çok şükür biz de besleyebiliyoruz böyle danalar ifadelerini kullandı.

1 ton 170 kilogram ağırlığında ve 25 bin TL fiyatında
Kral isimli boğasıyla ilgili bilgiler veren Leblebiciler, Simental ırkı olduğu için etçildir bu hayvanlar ve uysal bir hayvandır. Diğer ırklara göre en uysal ırklardan bir tanesidir. Özelliği etçi olmasıdır. Etin kalitesiyle, etin verimliliğiyle, etin randımanıyla nam yapmış bir dana ırkıdır. Buda onlardan, orijinal, kaba, 1 ton 170 kilogram ağırlığında bir danamızdır. Bizim 25 ay beslediğimiz bir danamızdır. Kurban Bayramı için satışta bugüne kadar göstermemiştik ama bundan sonra gösteriyoruz artık. Eğer kısmeti çıkarsa satılacak. Kısmeti çıkmazsa da rekora gidecek. 1 buçuk ton inşallah hedefimiz. Bu danamızın satış fiyatı şu an 25 bin TL. Dediğim gibi kısmeti çıkarsa satacağız, çıkmazsa Ocak-Şubata kadar rekora gideceğiz inşallah. Yüzde yüz organik bir hayvanımızdır. Kesinlikle küspeyle beslemiyoruz. Fenni yem slaj ve balya, fi tarzında besi yemiyle besliyoruz. Dediğim gibi etçil bir ırk olduğu için her geçen gün canlı ağırlık olarak 2 buçuk-3 kilogram et alan bir ırkımız, hayvanımız. Her gün üzerine koyarak devam ediyor. Karkas olarak da yüzde 60 randıman verir. 700-710 kilogram arası karkas olarak et bu danadan çıkmış olacak inşallah. Boy uzunluğu 1 buçuk metre, en uzunluğu da yaklaşık olarak 2.20. Rekor Kral danamızda diye konuştu.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık