Binali Yıldırım, Özbekistanda Resepsiyona Katıldı

TBMM Başkanı Binali Yıldırım, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Özbekistanda onuruna verilen yemeğe katıldı.

Binali Yıldırım, Özbekistanda Resepsiyona Katıldı
  • 23 Eylül 2018, Pazar 21:26
TBMM Başkanı Binali Yıldırım, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Özbekistanda onuruna verilen yemeğe katıldı.
TBMM Başkanı Binali Yıldırım, resmi temaslarda bulunmak üzere Özbekistanın başkenti Taşkente geldi. Taşkentteki temasları kapsamında Özbekistan Yasama Meclisi Başkanı Nuriddincan İsmailovun, onuruna verdiği yemekte konuşan Yıldırım, kardeşlik mesajları verdi. Yıldırım, “Kardeş halklarımızı, ortak geçmişimiz, ortak dilimiz, ortak kültürümüz birbirine bağlamaktadır. Türk ve Özbek halkları aynı coğrafyada yasamasalar da gönül bağları ve samimi kardeşlik hislerini tarih boyunca kaybetmemişlerdir” dedi.
Yıldırım iki halkın birbirlerinin özgürlükleri için yaptıklarını hatırlatarak, “Biz Buharalı Müslümanların istiklal mücadelemize verdiği desteği ve zaferimize nasıl sevindiklerini o günlerde gazete başlıklarını görerek çok gururlandık, unutmuyoruz. Bu sebepledir ki Türkiye olarak bağımsızlığını kazandığında Özbekistanı ilk tanıyan ülke Türkiye olmuştur. Bu nedenle de Özbekistanın ilk Cumhurbaşkanı merhum Sayın İslam Kerimovun ilk ziyaret ettiği ülke Türkiye olmuştur” ifadelerini kullandı.
Yıldırm, “Bugün de her iki ülke ve her iki ülkenin halkları aynı kardeşlik ve aynı dayanışma içerisindedir. Özbek kardeşlerimizin başarısını kendi başarımız olarak görüyoruz. Bu potansiyeli Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Sayın Şevket Mirziyoyevin beraberce ortaya koydukları siyasi irade ile gerçekleştireceğimize yürekten inanıyorum” diye konuştu.
İki ülkenin son yıllardaki ilişkilerine de değinen Yıldırım, “Son iki yılda ilişkilerimizde gözle görülür fevkalade ilerleme devam etmektedir. Her iki ülkenin parlamenterleri olarak bizlere görev düşüyor. Meclislerimiz arasında ki ilişkileri daha da geliştirmek ve karşılıklı ziyaretleri ve parlamenter diplomasiyi işler hale getirmek istiyoruz” diyerek sözlerini sonlandırdı.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık