Bin Genç Türkçe İçin Türkiyede

Yunus Emre Enstitüsünün Türkçe Yaz Okulu programı ile Afrikadan Uzak Doğuya kadar dünyanın dört bir yanından yapılan 150 bin başvurunun arasından seçilerek Türkiyeye gelen bin yabancı genç, Türkçe öğrenerek Türk kültür ve sanatını yakından tanıma fırsatı buldu.

Bin Genç Türkçe İçin Türkiyede
  • 01 Ağustos 2018, Çarşamba 14:17
Yunus Emre Enstitüsünün Türkçe Yaz Okulu programı ile Afrikadan Uzak Doğuya kadar dünyanın dört bir yanından yapılan 150 bin başvurunun arasından seçilerek Türkiyeye gelen bin yabancı genç, Türkçe öğrenerek Türk kültür ve sanatını yakından tanıma fırsatı buldu.
Bu yıl Çinden Somaliye, Sudandan Filistine, İngiltereden Senegale kadar 118 ülkeden gelen yaklaşık bin öğrenci 28 farklı ilde eğitimlere katılıyor. Öğrenciler Türkçenin yanı sıra bulundukları şehrin kültürünü, geleneğini ve sanatını da öğreniyor.
Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş, Anadolunun zenginliğini, kültürel çeşitliliğini dünyaya taşımak için çalıştıklarını belirterek, Bugün Yunus Emre Enstitüsü olarak dünyanın 5 kıtasında 56 tane kültür merkezimiz bulunuyor. Ve bu yıl 9ucu yılımızda 150 bin başvuru aldık, yaklaşık bin kişi ağırlıyoruz. Şu ana kadar Türkçe Yaz Okulu programımızda toplam 3 bin 500 kişiyi Türkiyede ağırlamışız. Farklı ülkelerden gelenler arasında doktor, mühendis, öğrenci, araştırma görevlisi, yazılımcı gibi farklı meslek gruplarından insanlar var. Her milletten, her meslekten farklı gruplara Türkçe öğretmeyi hedefliyoruz. Üniversiteler bünyesindeki Türkçe dersleri sonuçlarını veriyor. Öyle ki öğrenciler Türkçe şiir bile yazıyor. Ayrıca bu 3 bin 500 kişinin birçoğu bulundukları ülkelerin Dışişleri Bakanlıklarında ya da önemli pozisyonlarda yer alıyorlar. Dolayısıyla Türkiyeye ön yargısız bakıyorlar. Bu da Türkiyenin tanıtımı için çok önemli. Dili ile yemeğiyle, sanatıyla, tarihi dokusuyla Türk kültürünü öğrenip eşsiz hatıralarla ülkelerine dönecek olan bu öğrenciler bundan sonra gönüllü birer Türkiye elçisi olacaklar” dedi.

Senegalli Famanın Türkçe şiiri
Üniversiteler bünyesindeki Türkçe dersleri de meyvelerini veriyor. Senegalli Fama Wade yazdığı şiirde, “Türkiye güzel mi güzel gökyüzü masmavi toprağı yeşil mi yeşil havasından mutluluk damlıyor” ifadelerini kullandı. Makedon Mustafa Mustaf ise Türkçeyi yerinde öğrenmekten çok mutlu olduğunu söyledi.

118 ülkeden Türkiyeye geldiler
Program için Endonezya, Cezayir, ABD, Ermenistan, İsrail, Küba, Almanya, İngiltere Danimarka, Filistin, Mısır, Estonya, Finlandiya, Fransa ve Hollandanın da aralarında bulunduğu 118 ülkeden öğrenci geldi. Türkiyede buluşan gençler, 12 Ağustosa kadar Türkiyeyi gezerek Türkçe öğrenecek, Türk kültürünü, tarihini daha yakından tanıyacak. Program İstanbulda yapılacak gezi programı ile sona erecek.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık