Bin 598 Şehidin Manevi Hatırası Temsili Olarak Anıtta Yaşatılacak

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, ‘Tarihten Günümüze Ordulu Şehitlerimiz Anıtı Projesinin ihalesinin yapıldığını söyledi.

Bin 598 Şehidin Manevi Hatırası Temsili Olarak Anıtta Yaşatılacak
  • 14 Temmuz 2018, Cumartesi 12:12
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, ‘Tarihten Günümüze Ordulu Şehitlerimiz Anıtı Projesinin ihalesinin yapıldığını söyledi.
Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen proje kapsamında bilgi veren Başkan Enver Yılmaz, Şehitler Anıtı Projesinin ilk bölümünde, şehitleri tasvir eden şehit profilinin yer aldığı bir görüntü, arka bölümünde ise bin 598 şehidin isminin yazılacağı bir çalışma ve görsel olacağını söyledi. Başkan Enver Yılmaz, “Atatürk Anıtı ile Şehitlik Anıtı arasında düz bir zemin olmak kaydıyla aynı zamanda resmi programlarımızın yapılacağı tören alanı, çevre düzenlemesi ve kıyı kenar çizgisi düzenlemesiyle birlikte fiziki bir değişiklik olmadan sert zemin olacak. Bütün resmi tören ve anmalarımız artık burada yapılacak. Projenin hayata geçirilmesiyle şehitlerimizin manevi hatırası bu alanda temsili olarak yaşatılacağı gibi, bin 598 şehidimizin manevi şahsiyetine Ordulu hemşehrilerimiz Büyükşehir marifetiyle sevgi, saygı ve şükranlarını sunmuş olacak” dedi.

“Şehit ve gazilerimize minnettarız”
Tarihten Günümüze Ordulu Şehitlerimiz Anıtı tamamlandığında, hem bir şehitlik anıtı, hem de orta ölçekli bir şehir meydanının ortaya çıkacağını belirten Başkan Yılmaz, şu ifadelere yer verdi:
“Vatan için şehit düşen 293ü asker, 72si polis, 17si sivil ve bin 217si de savaş ve isyanlarda yaşamını yitiren toplam bin 598 şehidimizin manevi hatırası bu alanda yaşatılacak. Hayatını kaybeden şehitlerimize ve gazi olan yiğitlerimize minnettarız. Allah mekânlarını cennet eylesin. Ruhları şad olsun.”

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık