Bigalı Mehmet Çavuşu Oynayan Şevket Çoruhtan Anlamlı Ziyaret

Çanakkalenin Biga ilçesinde, usta tiyatrocu Şevket Çoruh, Bigalı Mehmet Çavuşun mezarını ziyaret etti.

Bigalı Mehmet Çavuşu Oynayan Şevket Çoruhtan Anlamlı Ziyaret
  • 02 Ekim 2018, Salı 14:00
Çanakkalenin Biga ilçesinde, usta tiyatrocu Şevket Çoruh, Bigalı Mehmet Çavuşun mezarını ziyaret etti.
Turgut Özakmanın eserinden sinemaya uyarlanan, Yeşim Sezginin yönettiği “Çanakkale 1915” filminde, Çanakkalede Türk askerinin gösterdiği direnç bir kahramanlık destanı olarak anlatılıyor. Filmde Bigalı Mehmet Çavuşu canlandıran Şevket Çoruh, Murat Akkoyunlu ile birlikte Biga Belediyesinin tiyatro günleri kapsamında Bir Baba Hamlet oyunu için Bigaya geldi. Usta tiyatrocu Şevket Çoruh, Bigalı Mehmet Çavuş Derneği Başkanı Necdet Özerin daveti ile Bigalı Mehmet Çavuş Savaş Galerisini ve ardından Bigalı Mehmet Çavuşun mezarını ziyaret etti. Usta tiyatrocuya Bigalı Mehmet Çavuş Derneği Başkanı Necdet Özer ve dernek yöneticisi araştırmacı yazar Ömer Arslan eşlik ettiler.
Savaş Galerisini gezen usta tiyatrocu, Bigalı Mehmet Çavuş ile ilgili, Bigalı Mehmet Çavuş çok önemli bir kahraman. Tabi filmlerde ya da oyunlarda bir karakterin tüm özelliklerini anlatmanız mümkün değil. Elimizden gelen bir şey olursa, mutlaka bize ulaşın. Çok önemli bir iş yapıyorsunuz dedi.
Şevket Çoruha ziyareti sonrası Dernek Başkanı Özer teşekkürlerini iletti ve Bigalı Mehmet Çavuşun kristal heykelini hediye etti. Hatıra defterini de imzalayan usta tiyatrocu, Bigalı Mehmet Çavuşun mezarını ziyaretinde bol bol fotoğraf çekti.
Daha önce de Biga Belediye Başkanı İsmail Işıkın davetiyle 26ncı Genel Kurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ da Bahçeli Köyünde hem savaş galerisini hem de Mehmet Çavuşun mezarını ziyaret etmişti. Mehmet Çavuşun Bigalı olduğunu öğrenen Başbuğ;, Bigalı Mehmet Çavuş; Çanakkale Savaşının ilk kahramanıdır. Onun bu kahramanlığı Türk askerine Mehmetçik denmesine ilham kaynağı olmuştur. Mehmetçiğin isim babasıdır ifadelerini kullanmıştı.
Bigalı Mehmet Çavuşun Türk askerinin isim babası olduğunun öğrenilmesi ise geniş yankı uyandırmıştı.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık