Beyşehir Belediyesi Din Görevlilerini Ecdatla Buluşturdu

Konyanın Beyşehir İlçe Belediyesi, ilçede görev yapan din görevlilerini Çanakkalede ecdatla buluşturdu.

Beyşehir Belediyesi Din Görevlilerini Ecdatla Buluşturdu
  • 24 Ekim 2018, Çarşamba 10:30
Konyanın Beyşehir İlçe Belediyesi, ilçede görev yapan din görevlilerini Çanakkalede ecdatla buluşturdu.
Beyşehir Belediyesinin bir süre önce “Beyşehir ecdadla buluşuyor” sloganıyla başlattığı Çanakkale gezisi programları devam ediyor. Beyşehirde Çanakkale gezisinin son katılımcıları İlçe Müftülüğü bünyesinde görev yapan din görevlileri oldu. Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, camiler ve din görevlileri haftasında Çanakkale gezisi sözünü verdiği ilçede görev yapan din görevlilerini ecdatla buluşturdu. Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun ile İlçe Müftüsü Mahmut Çelikoğlunun da katıldığı uğurlama programında dualar eşliğinde Çanakkaleye hareket eden din görevlileri ilçeye döndü.
Din görevlileri, Çanakkalede Kilitlibahir Kalesi, Mecidiye Tabyaları, Havuzlar ile Şahin Dere ve Soğanlı Dere şehitliklerini gezdi. Seyit Onbaşının 215 kiloluk mermiyi tek başına kaldırarak İngiliz denizaltısını batırdığı ve savaşın seyrini değiştirdiği bataryayı da ziyaret eden din görevlileri, tur rehberleri eşliğinde Seddül Bahir, Ezineli Yahya Çavuş Şehitliği, abide, meçhul asker anıtı, 57. Alay Şehitliği, Conkbayırı gibi tarihi alanları gezerek bundan tam 103 yıl önce yazılan kahramanlık destanının sıcaklığını hala koruyan hatıralarını görme imkanı buldu.
Belediye Başkanı Murat Özaltun, din görevlilerine verdikleri sözü yerine getirdiklerini belirterek, “Dedik ki; müftülüğümüze müracaatta bulunan Kuran kursu hocalarımızı, imam ve müezzinlerimizi sayı sınırı olmadan Çanakkaleye gönderelim. İşte başvuruların tamamlanmasının ardından din görevlilerimizi Çanakkalede ecdatla buluşturduk. Bu anlamda, Beyşehir Belediyesi olarak başlattığımız Çanakkale gezisi programlarımız devam ediyor” dedi.
İlçe Müftüsü Mahmut Çelikoğlu ile din görevlileri Belediye Başkanı Murat Özaltun ile organizasyondan sorumlu ilgili birim yetkililerine düzenlenen Çanakkale gezisi sebebiyle teşekkür etti.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık