Beypazarı, 24. Uluslararası Festivaline Hazırlanıyor

Her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen ve bu yıl 24.sü yapılacak Uluslararası Beypazarı ve Yöresi Tarih, Kültür ve Turizm Festivali için hazırlıklar tüm hızıyla sürüyor.

Beypazarı, 24. Uluslararası Festivaline Hazırlanıyor
  • 10 Ağustos 2018, Cuma 17:13
Her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen ve bu yıl 24.sü yapılacak Uluslararası Beypazarı ve Yöresi Tarih, Kültür ve Turizm Festivali için hazırlıklar tüm hızıyla sürüyor.
Osmanlıdan günümüze buram buram tarih kokan, yıllar boyu gümüşü, bakırı, demiri, deriyi, ipeği işleyen ellerin sanatı saklı kültür ve turizm kenti Beypazarı, 24. Uluslararası Beypazarı Festivali için gün sayıyor.
6-7-8-9 Eylül tarihlerinde düzenlenecek etkinliklere, Türkiyenin her bölgesinden gelecek ziyaretçilerin ilçeye akın etmesi bekleniyor.
Geçtiğimiz yıllardaki etkinliklerden daha yoğun geçecek festivalde, konserler, sergiler, sokak sanatçıları, yarışmalar, tarih kültür ve turizm tanıtım stantları, animasyon gösterileriyle dolu dolu geçecek. Beypazarının yöresel gıdaları, Beypazarı kurusu, tarhanası, ev makarnası, cevizli sucuğu, dolması, 80 katlı baklavası gibi ürünleri de festivalde davetlilere satışa sunulacak.

Dünya kültürleri buluşacak
6 Eylül Perşembe günü Hırkatepe Mahallesinde Gazi Gündüzalpi anma etkinlikleri ile başlayacak olan festival kapsamında geleneksel ata sporlarımızdan, kılıç kalkan oyunu ve demir dövme gösterileri ile mehteran ve seğmen ekibi gösterileri gerçekleşecek.
İlçe merkezindeki gösteri alanlarında yabancı ülkelerin halk dansları toplulukları kültürel özelliklerini yansıtan gösterilerle etkinliklere renk katacak. Dört gün boyunca şehrin farklı bölgelerinde çeşitli etkinlik ve gösteriler ile devam edecek.

Yarışmalar ve defileler yapılacak
Beypazarının simgesi olan havuç konseptli yarışmalar yapılacak. En iyi havuç yemeği yapan yarışması, en iyi havuç yetiştiricisi yarışması, en düzgün havuç dizme yarışmaları yapılarak sürpriz hediyeler dağıtılacak. Ayrıca avcılık ve atıcılık derneklerinin katılımlarıyla atıcılık yarışmaları yapılacak.
Ankara Üniversitesi Beypazarı Meslek Yüksek Okulu Moda Tasarım Bölümü öğrencileri tarafından ‘Geleneksel Beypazarı Yöresel Kıyafetleri defilesi gerçekleştirilecek.

Konserlerle müziğe doyulacak
Ankara Büyükşehir Belediyesinin, kahramanlık türküleri ekibi, kent orkestrası ekibi, mahallede şenlik var gösteri ekibi festivale renk katacak. Ayrıca TRT sanatçılarının yanı sıra Mustafa Yıldızdoğan ve İrem Derici konserleri ile dopdolu geçecek.

Başkan Kaplandan festivale davet
Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan, Etkinlikler için hummalı çalışmalarımızın sonuna yaklaştık, Beypazarı Festivalini bu yıl büyük bir coşkuyla kutlayacağız. Tarih ve kültüre önem veren herkesi festivalimize davet ediyoruz dedi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık