Beü, Ombudsmanlık Toplulukları Çalıştayına Katıldı

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Ombudsman Öğrenci Topluluğu, Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK) tarafından ilki Ankarada düzenlenen Türkiye Üniversite Ombudsmanlık Toplulukları Çalıştayına katıldı.

Beü, Ombudsmanlık Toplulukları Çalıştayına Katıldı
  • 22 Ekim 2018, Pazartesi 11:23

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Ombudsman Öğrenci Topluluğu, Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK) tarafından ilki Ankarada düzenlenen Türkiye Üniversite Ombudsmanlık Toplulukları Çalıştayına katıldı.
25 üniversiteden katılımın sağlandığı çalıştayda, BEÜyü Ombudsman Öğrenci Topluluğu Akademik Danışmanı Dr. Öğretim Üyesi Metin Işık ile Topluluk Başkanı Hakan Soyugüzel ve Topluluk Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Bartik temsil etti. 15-16 Ekim tarihlerinde düzenlenen program kapsamında; Hacı Bektaşi Veli Türbesi, I. ve II. Meclis, Anıtkabir, Türkiye Büyük Millet Meclisi, Ulucanlar Cezaevi Müzesi ve Beştepede Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ziyaret edildi. 16 Ekimde başlayan çalıştay oturumlarında açılış konuşması yapan Kamu Baş Denetçisi Şeref Malkoç, şu anda 25ten fazla üniversitede ombudsmanlık topluluğu bulunduğunu, hedeflerinin bu sayıyı toplam üniversite sayısı olan 205e ulaştırmak olduğunu söyledi. Kamu Baş Denetçisi Malkoç, “Kamu denetçiliği kurumunun halkın avukatlığını yaptığını ve bu programın; adaletin, hukukun kökleşmesi adına büyük katkı sağlayacağını” ifade etti.
TBMM Başkan Vekili Mustafa Şentop ise, “Bizim hukuk kültürümüz, medeniyetimiz, tarihimiz bütün dünyaya ışık tutacak, insanların huzur içinde yaşamasını sağlayacak bir müktesebata sahiptir” dedi.
Açılış konuşmalarının ardından düzenlenen oturumda, Kamu Denetçiliği Kurumu uzmanları, katılımcılara ombudsmanlık hakkında sunumlar yaptı. Yapılan sunumların ardından topluluklardan beklentiler ve yapılacak faaliyetler hakkında görüşler belirtildi.
BEÜ Ombudsmanlık Öğrenci Topluluğu Akademik Danışmanı Dr. Öğretim Üyesi Metin Işık ise, çalıştaya katılım hususunda desteklerinden dolayı BEÜ Rektörü Prof. Dr. Erdal Necip Yardıma ve BEÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı ile kendilerini Ankarada ağırlayan Kamu Denetçiliği Kurumuna teşekkür etti.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık