Bergerden Rektör Polata Ziyaret

Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger ve eşi Marilena Georgiadou Berger, Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polatı makamında ziyaret etti.

Bergerden Rektör Polata Ziyaret
  • 05 Ekim 2018, Cuma 14:07
Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger ve eşi Marilena Georgiadou Berger, Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polatı makamında ziyaret etti.
Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, üniversitenin ev sahipliğinde düzenlenen Genç Nesiller Kültürel Mirasla Buluşuyor Forumuna katılmak üzere üniversiteye gelerek, kendilerini ziyarete gelen AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Bergeri ve eşi Marilena Georgiadou Bergeri makamında ağırladı. Kabulde, Muş halkının ve Muş Alparslan Üniversitesi yetkililerinin gösterdiği konukseverlikten ötürü Rektör Polata teşekkür eden Büyükelçi Berger, “2018 Avrupa Kültürel Miras Yılı” dolayısıyla düzenlenen Genç Nesiller Kültürel Mirasla Buluşuyor Forumunun temasının son derece önemli olduğunu vurguladı. Büyükelçi Berger, “Gezdiğimiz yerler hakkında daha fazla bilgi sahibi olmamız gerekiyor. Bu son derece önemli bir husus. Örneğin bölgede, Suriyede bildiğiniz gibi kültürel mirasın korunması maalesef mümkün değil. Böyle yerlerde kültürel miras zarar görüyor. Fakat Türkiyenin kültürel mirasını korunması konusunda başarılı olduğunu görüyoruz. Türkiye hükümeti ile çeşitli işbirliği projelerimiz devam etmektedir. Kültürel mirasın da korunması bunlardan biri. Ülke genelinde yürüttüğümüz kültürel miras çalışmalarımız var. Gelecekte de bu tür çalışmaları ve işbirliğini sürdürmeyi ümit ediyoruz. Zira kültürel miras, ülkeler için değil insanlığın tümü için son derece önemli” şeklinde konuştu.
Muş Alparslan Üniversitesi olarak “2018 AB Kültürel Miras Yılı” etkinliğine ev sahipliği yapmaktan ve Büyükelçi Bergerin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Fethi Ahmet Polat ise, Türkiye ile Avrupa arasındaki ilişkilerde zaman zaman çalkantılı dönemler yaşandığını, bazen de siyasi tartışmalara şahit olunduğunu kaydetti. Polat, bütün olumsuzluklara karşın iki taraf arasındaki kültürel ilişkilerin her zaman güçlü bir şekilde ilerlediğini hatırlattı. Rektör Polat, “Türkiye ile AB arasında tarihi kökleri olan ve hiç kesintiye uğramadan devam eden köklü ilişkiler var. Kimileri Türkiyeyi; Avrupa, Asya ve Afrika arasında bir geçiş güzergâhı olarak görebilir, ama Türkiye sadece gelip geçilen bir güzergâhtan ibaret değildir. Anadolu, bütün kültürel mozaiğiyle, renklerin, dillerin ve inançların buluştuğu bir medeniyet havzasıdır. Türkiye, asırlara dayanan bu kültürel zenginlikten kaynaklanan tecrübesini bugün de insanlığın hizmetine sunmaya devam ediyor. Türkiyenin kültürel mirasa sahip çıkma iradesini bütün ülkelerden daha fazla ortaya koyması, bunun somut bir göstergesidir” diye konuştu.
Ziyaretin ardından Rektör Polatın kendisine minyatür bir Sultan Alparslan zırhı heykeli hediye ettiği Büyükelçi Christian Berger ve eşi, daha sonra üniversiteden ayrıldı.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık