Belçika Büyükelçisi Büyükşehirde

Belçikanın Ankara Büyükelçisi Michel Malherbe ile İstanbul Başkonsolosu Sophie De Smedti ağırlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Avrupa ile Türkiye arasındaki ticari ilişkilerin daha da artması gerektiğini söyledi.

Belçika Büyükelçisi Büyükşehirde
  • 28 Haziran 2018, Perşembe 12:30
Belçikanın Ankara Büyükelçisi Michel Malherbe ile İstanbul Başkonsolosu Sophie De Smedti ağırlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Avrupa ile Türkiye arasındaki ticari ilişkilerin daha da artması gerektiğini söyledi.
Başkan Alinur Aktaş, Michel Malherbe ve Sophie De Smedti tarihi belediye binasında kabul etti. Belçikanın Bursa Fahri Konsolosu İbrahim Hizalan, Ticaret Temsilcisi Ezgi Ceri ve Federal Polis İrtibat Bürosu Sorumlusu Sebastien Jorisin de hazır bulunduğu ziyarette konuşan Başkan Aktaş, misafirlerine Bursa ile ilgili bilgiler verirken, ekonomi ve son seçimler hakkında da değerlendirmelerde bulundu. Bursanın sanayi, tarım, kültür, sanat gibi birbirinden farklı özelliklere sahip nadide şehirlerden biri olduğunu söyleyen Başkan Aktaş, Türkiye ile Bursanın artık farklı ticari görüşmeler ve fuarlara katılım stratejisi izlediğini belirtti. Büyükşehir Belediyesi olarak altyapı, yol, yeşil alan gibi asli görevlerin yanında tanıtım ve ekonomik atılımlara da ağırlık verdiklerini ifade eden Başkan Aktaş, Türkiyenin coğrafi konumu itibariyle stratejik bir ülke olduğunu anlattı. Genç nüfusa ve önemli değerlere sahip olan Türkiyenin geçmiş dönemlerden kalan önemli sıkıntıları atlattığını hatırlatan Başkan Aktaş, Türkiyenin dört bir tarafındaki ülkelerde karışıklıklar var. 30-40 senedir PKK ile uğraşıyoruz. Bunun yanında DEAŞ, PYG gibi örgütler de çıktı. Türkiyeyi yarışta geride bırakabilmek için bazı ülkeler de bu yapılara destek verdiler. Suriyedeki yangını söndürmek için Türkiye elinden geleni yapıyor. Ancak birileri yangının kendilerine de sıçrayabileceğini unutarak, sadece izlemeyi tercih ediyor. Bu tür olumsuzluklar ister istemez ülkenin istikrarını, ihracatını ve üretimini etkiledi. Ancak Türkiye, sahip olduğu imkanlarla bu tür badireleri atlatıyor ve atlatacaktır. İstikrar oldukça, sağlıklı ekonomi de hissedilecektir. Son seçimlerde halkımız kararını verdi. Daha uzlaşı içerisinde bir süreç olacağına inanıyorum. Ülkenin birliğine, bağımsızlığına ve geleceğine tehdit oluşturan, terörle bağı bulunan hiçbir kurum ve partiyi kabul etmeyiz. Avrupa ile Türkiye arasındaki ticari ilişkilerin de daha fazla olması gerektiğine inanıyorum dedi.
Belçika-Türkiye ilişkilerinin dostça devam ettiğini ifade eden Belçika Ankara Büyükelçisi Michel Malherbe ise Belçikanın BM Güvenlik Konseyine seçilmesine destek olan Türkiyeye teşekkür etti. Ülkesinde çok sayıda Türk nüfusu bulunduğunu hatırlatan Malherbe, Bursaya ‘taşıdığı misyon ve özellikleri sebebiyle hayranlıkla baktığını dile getirdi. Başkan Aktaşa ülkesinin tarım ve sanayisi hakkında bilgiler veren Malherbe, ilişkilerin daha fazla gelişmesini ve Bursa ile olan münasebetlerin artırılmasını arzuladıklarını söyledi. Belçika ile Bursa arasındaki ilişkilerin çok eskiye dayandığını dile getiren Malherbe, her geçen gün artan etkileşimin devam edeceğine inandığını belirtti.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık