Bayram Tatilinde Binlerce Kişi Boludaki Tabiat Parklarına Akın Etti

Bolunun gözde turizm merkezi olan tabiat ve milli parklarını bayram tatili boyunca toplam 153 bin 813 kişi ziyaret etti.

Bayram Tatilinde Binlerce Kişi Boludaki Tabiat Parklarına Akın Etti
  • 27 Ağustos 2018, Pazartesi 14:00
Bolunun gözde turizm merkezi olan tabiat ve milli parklarını bayram tatili boyunca toplam 153 bin 813 kişi ziyaret etti.
Edinilen bilgiye göre, Bolunun gözde turizm merkezleri olan Abant ve Gölcük Tabiat Parkları ile Yedigöller Milli Parkı, 9 günlük Kurban Bayramı tatili boyunca ziyaretçi akınına uğradı. Doğa turizmi tutkunları ve tatillerini yeşillikler içerisinde geçirmek isteyenlerin yıl boyunca uğrak yeri olan Boluya, tatil boyunca 100 binin üzerinde tatilci geldi.
Boluya 13 kilometre uzaklıkta olan ve içerisindeki gölün çevresinde çam, göknar, kayın, gürgen ve karışık türde ağaç türlerini barındıran Gölcük Tabiat Parkı, tatil boyunca 47 bin 456 kişiyi misafir etti. Gölcük Tabiat Parkına gelen ziyaretçiler, göl çevresinde yürüyerek ve bol bol hatıra fotoğrafı çektirerek keyifli anlar yaşadılar.
Abant, yaklaşık 100 bin kişiyi ağırladı
Boluya 34 kilometre uzaklıkta olan ve tatilcilerin yılın 4 mevsimi ziyaret ettikleri Abant Tabiat Parkında da, bayram tatili boyunca insan seli yaşandı. Tabiat Parkı girişinde kilometrelerce uzunlukta oluşan araç kuyrukları nedeniyle, doğa tutkunu vatandaşlar araçlarını yol kenarlarına park ederek parka yürümeyi tercih etti. Bayram tatili boyunca 92 bin 857 kişi tatil için Abant Tabiat Parkını tercih etti.
Kampçıların tercihi Yedigöller oldu
Tatillerini doğayla iç içe kamp yaparak geçirmek isteyen tatilciler, Bolu şehir merkezine 42 kilometre uzaklıkta olan Yedigöller Milli Parkını tercih etti. Doluluk oranının yüzde yüze ulaştığı Yedigöller Milli Parkına 13 bin 500 ziyaretçi geldi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık